autor: Martin Brix
dátum: 12.02.2020
zdroj: Čerstvé Ovocie


2% 2% 2% 2% 2%

Sme tu už od roku 2010 a preto tento rok oslavujeme. 10 rokov ešte nie je dospelosť ale pekné jubileum. Darčekom môžu byť aj vaše 2% z dane. Myslíme si, že kreatívni a tvoriví ľudia si zaslúžia priestor, kde by mohli prezentovať seba a svoju tvorbu. Našou ambíciou je ponúknať tento priestor a upozorniť na ľudí a projekty, ktoré by mali byť viac na očiach a malo by byť o nich viac počuť. 

Venujte svoje % z dane na podporu naši srdcových projektov Urban MarketČerstvé Ovocie_FM SINGULARCH, ktoré prinášajú mladý slovenský dizajn, architektúru, kreatívnu tvorbu a hudbu bližšie k vám! Čerstvé Ovocie prostredníctvom svojich projektov otvára dvere mladým talentovaným umelcom/kyniam a predstavuje nové tváre z oblasti módy, dizajnu, architektúry a výtvarného umenia.

2% pre Čerstvé Ovocie

Urban Market je živý dizajnový trh, ktorý v sebe spája prezentáciu súčasnej lokalnej autorskej tvorby s pestrým kultúrnym programom. Aj v roku 2020 bude mať Urban Marketu opäť tri vydania – jarné, letné a zimné. Urban Market dáva príležitosť umelcom/kyniam, módnym návrhárom/kám, šperkárom/kám, ako aj mnohým ďalším vystavovať a osobne prezentovať širšej verejnosti vlastnú tvorbu v netradičnom priestore.

Okrem organizovania marketov a kultúrnych podujatí, Čerstvé Ovocie pravidelne predstavuje na vlnách Rádia_FM mladých, zaujímavých a kreatívnych ľudí a ich projekty, ktoré by mali byť každému z nás viac na očiach. Rubrika Čerstvé Ovocie_FM krátkymi rozhovormi prezentujeme to, čo sa deje v ateliéroch, dielňach, pracovniach alebo v hlavách ľudí, ktorí chcú dať svetu niečo viac. Od roku 2013 sa predstavilo vyše 300 hostí. V roku 2020 toto číslo opäť zvýšime!

SINGULARCH je sériou prednášok z oblasti architektúry a urbanizmu, presahujúc do medziodborových sfér. Cieľom projektu je priblíženie problematiky formovania nášho okolia, nielen po stránke architektonickej, urbanistickej ale aj psychologickej a sociologickej. Hlavným zámerom SINGULARCHu je prínos osvedčených a účinných postupov zo sveta ako aj predstavenie jedinečných projektov priamo od tvorcov. Forma prednášok a diskusií má byť prínosom pre odbornú verejnosť, vzdelávaním pre každého, ako aj prvým krokom k určitej zmene a vyvolaniu záujmu o dianie u nás. Takisto prednášky a diskusie slúžia aj ako forma dodatočného osobného vzdelávania študentov architektúry, kde výber tém diskusií je pripsôsobený cieľovej skupine študentov a mladých architektov. Hostia a témy sú z architktonickej praxe a sú prínosom pre začínajúcich študentov a študentov architektúry ako aj mladých architektov.

Ako poukázať % z dane Čerstvému Ovociu?

Postup krokov sa mierne líši podľa toho, či % z dane chcete poukázať ako fyzická osoba alebo právnická osoba. Postup krokov nájdete na tomto linku

Tlačivá na poukázanie % z dane si môžete stiahnuť na tomto linku. 

Údaje o nás:
Názov: Čerstvé Ovocie, n.o.
Sídlo: Majerníkova 3008/16, 841 05 Bratislava-Karlova Ves
Právna forma: nezisková organizácia
IČO: 45 734 232 (SID sa nevypĺňa)

V prípade, že si neviete poradiť s vypĺňaním formulárov k poukázaniu % z dane, radi Vám pomôžeme! Kontaktovať nás môžete emailom na info@cerstveovocie.sk alebo telefonicky na +421 907 295 678.

Za vašu podporu vám srdečne ďakujeme!!