autor: Martin Brix
dátum: 11.05.2015
zdroj: Čerstvé Ovocie


Čerstvé Ovocie_live vol. 1

Okrem organizovania marketov a kultúrnych podujatí, chodieva Čerstvé Ovocie každý utorok do Rádia_FM. Vždy po 15.00 Nikola a Brixo spolu s Luciou a Mizzim hovoria o zaujímavých projektoch, návrhároch, móde, životnom štýle, dizajnoch, nápadoch a iných skutočnostiach, ktoré by mali byť každému z nás viac na očiach. Krátkymi rozhovormi prezentujú to, čo sa deje v ateliéroch, dielňach, zákutiach alebo v hlavách ľudí, ktorí chcú dať svetu niečo viac. Motiváciou je ponúkať možnosti pre realizáciu všetkých kreatívnych občanov, aby kultúrnym a umeleckým prejavom prispeli k zatraktívneniu miesta, v ktorom žijú. Inšpiráciou je propagácia kreatívneho priemyslu po celom svete, ktorý využíva tvorivý potenciál ľudí v prospech rozvoja celej spoločnosti. 

Čerstvé Ovocie_live vol. 1
29.5.2015 / 18:00 / Primaciálny Palác / Primaciálne námestie 1, Bratislava
 

Témou pilotného verejného rozhovoru Čerstvé Ovocie_live by ZOOT bude dizajn a miesta, kde kvalitný dizajn a súčasnú módu zoženiete. Teda o design shopoch a hlavne o ľuďoch, ktorí dizajnshopy vlastnia, prevádzkujú alebo inak verejnosti ponúkajú a mapujú lokálny ale aj zahraničný dizajn a módu na Slovensku a v Čechách. Porozprávame sa s najznámejšou sloveskou blogerkou street style Tonbogirl, s Adamom Znasikom - spoluzakladateľom a spolušéfom značky a obchodu Kompot.sk a Theou Kučerovou - hlavou kreatívneho teamu online obchodu a lifestylového časopisu ZOOT. Aj oni vedia, že dobré veci musia byť videné a dostupné širokej verejnosti. Diskusia s hosťmi bude v rámci DAAD - Dni Architektúry a Dizajnu a Urban Marketu. Radosť vám priniesol ZOOT, ktorý podporuje cyklus rozhovorov Čerstvé Ovocie_live. 

Marika Beňadik Majorová / Tonbogirl (Kapsula.) na blogu Tonbogirl už 5 rokov fotí street style, píše o móde a spolupracuje na projektoch týkajúcich sa dizajnu a módy. Minulý rok si vyskúšala prácu s módou, dizajnérmi a značkami aj v offline prostredí - od júna 2014 je majiteľkou pop-up shopu Kapsula na Šafku. 

Kapsula. je prvý pop-up priestor v Bratislave, ktorý v pravidelných intervaloch obmieňa svoj obsah a ponuku, a spolupracuje s novými, mladými, lokálnymi, zahraničnými, subjektívne zaujímavými dizajnérmi a projektami. Cieľom je vytvoriť živý priestor, v ktorom nájdu miesto na prezentáciu a predaj tak komerčné značky, ako aj alternatívni umelci.

Adam Znášik (Kompot.sk) je spoluzakladateľ a spolušéf značky a obchodu Kompot.sk s trvanlivými tričkami, ktoré idú ako teplé rožky a inými peknými vecami. Kompot okrem vecí vlastnej populárnej produkcie úspešne predáva viac ako 20 ďalších slovenských značiek na jednom mieste, on-line aj v kamennom obchode. 

Ktorý obchod posiela svoje tričká v zaváraninových pohároch? Kde nájdete originálne vecičky od šikovných slovenských dizajnérov, ktorí svojej fantázii medze nekladú? Kde nájdete aj pár vecí od Veca a, ktoré nie sú vôbec "od veci"? No, predsa - na Kompóte! Tričká ČeskosLOVEnsko s motívmi bankoviek doby minulej, s Winnetouovkami alebo pánom Tragáčikom z vydavateľstva STOPY, ale aj Tak určiteeeee!КонецStarrý Fotter či Stará korčuľa. Okrem vlastných dizajnérskych počinov sa ľudia z Kompótu rozhodli dať priestor aj svojim šikovným kolegom a kamarátom a dnes ponúkajú výtvory mnohých spriatelených značiek

Thea Kučerová (ZOOT) je jednou z kreatívnych hláv online obchodu ZOOT, kde je tiež šéfredaktorkou rovnomenného časopisu. Okrem toho má s kamarátkou vlastný blog o móde a DIY nazvaný Minty Finty, v rámci ktorého sa venuje aj ďalším projektom ako je usporiadavanie blších trhov, workshopov alebo prednášok. 

Majú veľkú víziu - chcú rozdávať radosť. "Je to večná cesta, ale život je o ideáloch a veľkých snoch." Preto sa neustále sami sebe pýtajú, ako robiť veci lepšie a inak. To je cesta ZOOT - Najradostnejšieho výberu módy a home decoru online. "Urobte si radosť. Jen tak."