autor: Martin Brix
dátum: 14.10.2015
zdroj: Čerstvé Ovocie


Čerstvé Ovocie_live vol. 3

Spravte si radosť len tak. Pripravili sme si pre vás spolu so ZOOTom, ďalšie pokračovanie našich live rozhovorov s mladými, talentovanými, kreatívnymi a inšpiratívnymi hosťami. Tentoraz v priestore kaviarne TUTO Starej tržnici, ktorá sa na pár dní premení na Mekku módy.

Čerstvé Ovocie_live vol. 3
22.10.2015 / 17:30 / TUTO, Námestie SNP 25, Bratislava

Móda žije. Je všade prítomná. Dôkazom toho jej aj podujatie Fashion LIVE! 2015 a práve pri tejto príležitosti sme si ako hostí pozvali Andreu Pojezdálovú, mladú módnu návrharku, Mirku Horkú, českú dizajnérku, navrhujúcu prevažne pánske kolekcie a Ivanu Kuráňovú, šéfku značky FERITY, módnej spoločnosti, ktorá sa špecializuje na luxusnú dámsku módu.

Navyše, Veronika Maťašovská (PR specialist ZOOT) vám predstaví OJJU, vlastnú módna značka ZOOTu, ktorá miluje kvalitu, poctivú ručnú výrobu a nadčasový dizajn.

Diskusia s hosťmi bude v rámci Fashion LIVE - Slovak Fashion Week Initiative v Starej tržnici. Radosť vám priniesol ZOOT Slovensko, ktorý podporuje cyklus rozhovorov Čerstvé Ovocie_live.

Andrea Pojezdálová
Mladá slovenská návrhárka je absolventkou odboru odevného dizajnu na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. Jej tvorba je nadčasová, pričom jej typickými znakmi sú čisté línie, obmedzená farebnosť či netradičné strihy s kombináciou rôznych materiálov. Andrea stihla získať už mnoho ocenení. Tým najaktuálnejším je ocenenie Best Fashion Graduate, ktoré získala s kolekciou Back to the roots, ktorú predstaví aj na Fashion LIVE!

Mirka Horká
Česká dizajnérka žije v Prahe a prevažne sa venuje navrhovaniu a realizácii pánskych kolekcií. Pri ich vytváraní si rozvinula cit pre konceptuálne myslenie a vzrástla jej vášeň k vytváraniu trendov a nových štýlov. Ľudia v jej okolí sú neodmysliteľnou súčasťou jej tvorby. Nebráni sa spolupráci s nimi, priam naopak, celý koncept dotvárajú. Jej cieľom je dostať značku do povedomia nie ako komerčnú, ale ako tú, od ktorej sa dá čakať niečo netradičné a nové. Inšpiráciu pre kolekciu 2015/2016 našla v zimných športoch, ktoré prepojila s elegantnou pánskou módou. Zaujímavým prvkom sú prešitia pripomínajúce stopy zanechané v snehu. V kolekcii sa objavia aj dámske modely, ktoré možno voľne kombinovať s pánskymi.

Ivana Kuráňová
Štúdium kreatívneho modelovania strihov na London Colege of Fashion a neskoršia dlhodobá tvrdá práca najmä s britskými dizajnérmi, s ktorými spolupracuje doteraz, sa stali jej neoceniteľnou školou vo svete módy, ktorú pretavuje do svojej súčasnej práce. Vo svojej kolekcie používa zaujímavé strihové riešenia založené na nesúmernosti geometrických tvarov a ľahké hodvábne materiály v rôznych farebných kombináciách. Kladie dôraz najmä na jednoduchosť a "nositeľnosť" modelov v každodennom živote, ktoré majú nechať zvýrazniť ženskú postavu.

OJJU (by ZOOT)
OJJU je vlastná módna značka ZOOTu, ktorá miluje kvalitu, poctivú ručnú výrobu a nadčasový dizajn. Férové pracovné podmienky, v ktorých ľudia radi odvedú kus kvalitnej práce – to bol hlavný predpoklad pre odštartovanie výroby návrhov z našej vlastnej dielne. A presne také miesto sme našli v slnečnom Španielsku. Garbiareň, v ktorej sa zhmotňujú OJJU sny. Vic budete vidieť aj počuť v prezentácii, ktorú predstaví Veronika Maťašovská (PR specialist ZOOT).


Čerstvé Ovocie_live

Okrem organizovania marketov a kultúrnych podujatí, chodieva Čerstvé Ovocie každý utorok do Radia_FM. Vždy po 15:15 Nikola a Brixo spolu s Luciou a Palom hovoria o zaujímavých projektoch, návrhároch, móde, životnom štýle, dizajnoch, nápadoch a iných skutočnostiach, ktoré by mali byť každému z nás viac na očiach. Krátkymi rozhovormi prezentujú to, čo sa deje v ateliéroch, dielňach, zákutiach alebo v hlavách ľudí, ktorí chcú dať svetu niečo viac. Motiváciou je ponúkať možnosti pre realizáciu všetkých kreatívnych občanov, aby kultúrnym a umeleckým prejavom prispeli k zatraktívneniu miesta, v ktorom žijú. Inšpiráciou je propagácia kreatívneho priemyslu po celom svete, ktorý využíva tvorivý potenciál ľudí v prospech rozvoja celej spoločnosti.