autor: Martin Brix
dátum: 15.10.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Dobré veci musia byť videné!

Vidíme sa na Urban Markete (winter edition)!

Už pred mesiacom sme zverejnili dátum, ktorý je pre nás vyvrcholením našej celoročnej práce a snahy ukázať a prezentovať kreatívnych ľudí zo Slovenska a zahraničia. Ak ste si ho nevšimli alebo ste naň nezareagovali, poznačte si do kalendára, že od 14. do 16. decembra budete s nami hodovať a vychutnávať si predvianočný čas v Cvernovke.

Zimný Urban Market je pre nás veľkolepé dielo, ktorým vás chceme obdarovať pred Vianocami. A preto ak neviete, čo máte očakávať tak čítajte ďalej.

V poradí už tretí rok pripravujeme Urban Market tak, ako ho máte radi. Preto aj tento rok bude pred Vianocami otvárať svoju veľkú industriálnu náruč Galleria Cvernovka a spolu s ňou aj okolité ateliéry a priestory, v ktorých ste možno ešte neboli. I keď sa vraví, že menej je niekedy viac, rozhodli sme sa, že na niektorých veciach netreba šetriť. Preto už teraz prezrádzame, že bude viac priestoru, predajcov a značiek, workshopov, koncertov a dj setov, prehliadok, dobrej nálady, umenia, stretnutí a občerstvenia.

Po minuloročnom zimnom markete ostávame verní dvom podlažiam, čo však neznamená, že nebudete ničím prekvapení. Do tohtoročného konceptu pridávame novú zložku, ktorú možno zaplníte práve vy. Máme za to, že to, čo nepotrebujete vy, potrebuje určite niekto iný. Z tohto dôvodu veľmi radi oceníme Váš záujem o novú sekciu – Urban Market Bazar, kde dostane priestor množstvo z vás, ktorí budete chcieť sa zbaviť kníh, vinylov, oblečenia, rámov, nábytku a podobne.

Celý rok sme sa s vami stretávali na rôznych podujatiach, pripravovali sme pre vás iné markety a preto dúfame, že v zime prídete vy k nám a vychutnáte si príjemnú atmosféru.

Všetko to vypukne už 14. decembra a budeme sa stretávať do 16. decembra 2012.

Tí, ktorí chcú aby ich dobré veci boli videné, kontaktujte nás prostredníctvom mailu, kde vám zašleme všetky podmienky účasti:

Dobrovoľníci, dizajn a handmade market, slow food area: urban.market2010@gmail.com
Bazar: bazar@cerstveovocie.sk
Móda a módne prehliadky: fashion.urbanmarket@gmail.com

Sledujte nás aj na FACEBOOKu či TWITTERi.


Urban Market je najvýraznejším a najväčším alternatívnym podujatím na Slovensku zameraným na prezentáciu súčasnej módy, kreatívnej, amatérskej ale aj profesionálnej tvorby, dizajnu, streetartu a mladého umenia.

Od roku 2010 sa na Urban Markete zúčastnilo veľa slovenských a zahraničných módnych návrhárov, dizajnérov, kreatívcov, handmade výrobcov a ich počet sa naďalej zväčšuje a škála sa rozširuje. Okrem dizajnu a ručne ponúkaných originálnych diel od autorov ponúkame možnosť zúčastniť sa workshopov, prednášok, diskusií, koncertov, výstav či zhliadnúť streetart a graffiti, vďaka čomu môžete zažiť a zžiť sa s kultúrou na jednom mieste.

graphics by Lumir / UNA creative