autor: Martin Brix
dátum: 27.05.2013
zdroj: Beáta Kurajová


Fashion Urban Market presents: Buffet clothing & Puojd

Hlásenie mestského rozhlasu. Vážení občania, na známosť sa dáva, že počas Urban Marketu 2013 (Spring Edition) sa v nedeľu 02.06.2013 uskutočnia módne prehliadky súčasných odevov. Svoju tvorbu odprezentujú značky Buffet clothing a Puojd. Preto pozývame všetkych mladých pionierov a iskričky s citom pre vkus aby sa na prehliadku dostavili. Koniec hlásenia.

Štart: 18:00 nedeľa 02.06.2013

1. Súťažná prehliadka - TOP URBAN MARKET STYLING
2. Puojd
3. Buffet clothing
4. Vyhodnotenie súťaže

 

Buffet clothing:

Buffet vyrába veci, ktoré odrážajú bezstarostnosť a idealizmus. Chce podporovať a inšpiruje sa ľuďmi, ktorí si vybrali tento životný štýl a dokážu kreatívne využiť nedostatky každodenného života, posunúť hranice možností až na maximum bez akéhokoľvek ohľadu na následky. Nová kolekcia nadväzuje na úspešné prvky z predošlej série. Žánrovo sa Buffet dá zaradiť medzi urban-street-skate módu s elegantnejším nádychom.

"Rozhodli sme sa aj naďalej rozvíjať tému ulice. Myslíme si, že pouličná kultúra a veci, či súvislosti, ktoré na nej vznikajú sú najčistejšou a najprirodzenješou formou umenia."

http://www.buffetclothing.com/

Buffet clothing F/ W 2012 collection from Buffet Clothing on Vimeo.

 

Puojd:

Puojd je slovenská značka textilného dizajnu založená dizajnérkou Michaelou Bednárovou. Puojd predstavuje oblečenie na každodenné nosenie pre ľudí, ktorí sa chcú odlíšiť. Puojd je Made in Slovakia, jeho produkty sú výnimočné najmä pre potlače, v ktorých sa ukrýva kúsok Slovenska. 

Na prehliadke Puojd odprezentuje novinky z letnej kolekcie inšpirovanej flórou slovenských lesov a lúk.

http://puojd.sk/sk

"Puojd" in Košice from FlickFarm on Vimeo.

 

Prehliadky organizuje Fashion Urban Market.

Fashion Urban Market je súčasťou projektu Urban Market. Je to súbor módnych prehliadok predstavujúcich mladých slovenských a zahraničných módnych tvorcov. Prvá prehliadka sa konala na Winter Urban Markete 2010 v Gallerii Cvernovka. V budúcnosti chceme predstaviť čo najširšie spektrum mladých talentov zo sveta módy.