autor: Martin Brix
dátum: 11.09.2013
zdroj: tlačová správa


In the Midl Design Forum

Poznáte Kreatívne ráno? Áno. Tak potom poznáte aj ľudí, ktorí za týmto projektom stoja. Kreatívnych, mladých a ambicióznych, ktorí stále niečo vymýšľajú, len aby k nám priniesli, inšpirovali nás, vzdelali, o tom čo je dobré, súčastné a kvalitné v rôznych oblastiach umenia. Midl! A preto aj In the Midl Forum. Tak pozorne čítajte o čo to vlastne ide.

Kde: Berlinka, SNG, Bratislava,
Kedy: 19.-21. septembra 2013

Už o niekoľko dní sa otvoria brány Berlinky SNG v Bratislave, kde sa po prvýkrát predstaví nováplatforma pre spájanie kreatívnych ľudí v oblasti dizajnu pod názvom In the Midl Design Forum (IMdF).

V termíne od 19. do 21. septembra, počas tohoročného Bratislava Design Weeku,prinesie IMdF prvú a(u)kciu slovenských dizajnérskych produktov, workshopy s medzinárodnými hosťami a prednášky s inšpiratívnymi a úspešnými dizajnérmi (nielen) o dizajne pre verejnosť.

PROGRAM:


19.9. ŠTVRTOK 18:00 –  Prvá IMdF A(u)kcia! + otváracia party

A(u)kcia je zameraná na podporu a zviditeľnenie slovenského dizajnu a bude otvorením prvého ročníka projektu In the Midl Design Forum.

Slovenský dizajn v a(u)kcii!
Zámerom je ponúknuť unikátne dizajnové produkty, ktoré si nemožno bežne kúpiť v obchode, či cez webové stránky a umožniť zadovážiť si dizajnérske produkty aj ľuďom, ktorí chcú vlastniť originál a tým priblížiť dizajn širšej verejnosti. 

Nejde o žiadny výpredajani o ani nóbl akciu. Práve naopak! Hostia budú môcť získať unikátne dizajnérske produkty od mladých slovenských dizajnérov aj etablovanýchmien slovenského dizajnu za ceny, ktoré si sami určia. V a(u)kcii bude aj niekoľko výtvorov od zahraničných hostí IMdF.

Tešiť sa môžeme na kúsky od Kataríny Beličkovej a Štefana Noska (Mejd), Ondreja Eliáša, Martyna Žabku,Jakuba Pollága aVáclava Mlynářa (Studio Deform), Martina Holíka, Antona Alvarezači Bernarda Gaierasaa ďalších.

Celé podujatie sa otvorí o 18:00 v Berlinke SNG výstavou produktov a pohárom vína. O 20:00 sa začne a(u)kcia, ktorá bude pokračovať afterparty. Večerom bude moderátorsky sprevádzať Ludwig Bagin.

Event nájdete aj na Facebooku.


20.9. PIATOK 09:00 – 19:00  Workshopy s medzinárodnými dizajnérmi

- Anton Alvarez(SWE)- výroba stoličky Spoločné dielo improvizácie(kapacita12 ľudí)
- Petr Babák (CZ) - diskusia, konzultácia portfólií a projektov (kapacita 6 ľudí)
- Christoph Katzler – Numen/for use (AT/HR) - Ako jednoducho generovať a definovať tvar priestoru bez použitia počítačových technológií (kapacita 6 ľudí)
- Szovetseg’ 39(HU)-Crossing limits - experimentálny workshop na nábreží Dunaja, zameraný na transformáciu verejného priestranstva s ideou prekračovania geografických aj kultúrnych hraníc (kapacita 6 ľudí)
- mischer‘ traxler (AT) - Kvantita každodennosti - RE-materialise / RE-size or multiply / RE-think / MIS-use(kapacita 6 ľudí)

5 workshopov prebehne paralelne v jeden deň. Na workshopy sa treba vopred prihlásiť a zaslať záväznú prihlášku do 13.9.2013 prostredníctvom online formulára na webovej stránke www.inthemidlforum.sk.

Cena workshopu vrátane všetkých sprievodných podujatí IMdF, vstupenky na festival Bratislava Design Week, občerstvenia a obedu počas workshopu je 40 Eur/ 30 Eur pre študentov.


21.9. SOBOTA 10:00 – 17:00 Prednášky s medzinárodnými dizajnérmi

Prednášky ( 21.9.2013, Berlinka SNG, 10:00- 17:00)
Bloky prednášok medzinárodných dizajnérov prebehnú pre verejnosť v sobotu. Kapacita priestoru je obmedzená, preto odporúčame zaregistrovať sa vopred. Bližšie informácie k registrácii nájdete na www.inthemidlforum.sk.

Prednášať budúAnton Alvarez (SWE), Petr Babák (CZ), Christoph Katzler (AT), Szövetség’39 (HU), mischer’ traxler (AT), Bernardo Gaeiras (PT) a špeciálnym hosťom bude Antalis Slovensko a ich prezentácia ponuky kreatívnych papierov spojená s ukážkami rôznych druhov potlače, kreatívnych papierov pre digitálnu tlač a recyklovateľných papierov.   

V špeciálnej ponuke je možné do 14.9. zakúpiť si akreditáciu v hodnote 10 eur, ktorázahŕňavstup na A(u)kciu IMdF vo štvrtok 19.9, vstup na blok prednášok IMdF v sobotu 21.9.a základný lístok na festival Bratislava Design Week.

Event na prednášku a workshopy nájdete taktiež na Facebooku.

Viac info na: www.inthemidlforum.sk
Kontakt: Vlasta Kubušová, +421 944 525 415, info@inthemidlforum.sk