autor: Martin Brix
dátum: 16.12.2018
zdroj: Čerstvé Ovocie


JUST PLAYIN': ACEMAN | ENOL | INK MIDGET | NIGHTLINES

Vianočný zhon naberá na obrátkach. Všetci dúfame, že online shopy stihnú včas dodať budúce prekvapenia. V utorok 18.12.2018 sa čas aspoň na chvíľu zastaví. Bude sa konať ďalší diel komorej debaty o procesoch vzniku hudby, ale aj prirodzených ľudských emóciách. JUST PLAYIN’ je formát dialógu v priateľskej atmosfére o tvorbe beatov. Pred vianocami si pozval moderátor MtotheG štvoricu mladých, talentovaných hostí: Aceman, Enol, Ink Midget a Dominik Kopcsay aka Nightlines.

Zmyslom je diskutovať, počúvať, pýtať sa a využiť čas na stretnutia. Tento cieľ chceme  naplnať prostredníctvom moderovaných diskusií - stretnutí, kde hudobný hostia porozprávajú o vzniku a procese tvorby hudby a odprezentujú konkrétne ukážky. Hudobníci prezentujú ešte nevydané skladby, ale aj staršie už známejšie skladby, pričom opisujú proces samotnej tvorby, emócie pri vzniku, zákulisné rady ako aj praktické ukážky.


JUST PLAYIN‘: Komorná debata o tvorbe beatov
Hostia: Aceman | Enol | Ink Midget | Dominik Kopcsay (Nightlines)
Moderátor: MtotheG
Deň | Čas:  18.12. (utorok) | 19:00
Miesto: Café Berlinka, Nám. Ľudovíta Štúra 4, Bratislava


Aceman

Prvým hosťom blížiacej sa debaty bude "veľký G" Aceman, ktorého sme volali už 2x ale pokaždé bol odcestovaný v LA robiť beaty pre tamojších chalanov. Vášeň pre toto americké pobrežie sa prejavilo naplno v jeho rukopise. Na Slovensku spolupracoval snáď iba s Kontrafaktom, má vyhranené názory na lokálny rap. Pochádza z Miloslavova a my odporúčame vypočuť si jeho posledné EP - OGs VS Me.

Aceman


Enol

Druhým hosťom bude pomerne neznámy producent z Trnavy - Enol. Ten začiatkom roka debutoval skvelým EP Short Story na českom vydavateľstve Humble Grooves. Krátky príbeh štyroch skladieb, ktoré do seba prirodzene sedia a ľahko vás nechajú plávať atmosférou.

Enol


Ink Midget

Tretím do partie diskutujúcich bude Ink Midget. Malý veľký génius elektronickej hudby. Vlastným menom Adam Matej sa už vo veľmi mladom veku presadil na domácej hudobnej scéne. S kamarátom Jonatánom Pastirčákom - PJONIm naživo hrali a produkovali ako dvojica snáď "od narodenia". Beaty, ktoré Adam tvorí sa zložito škatuľkujú, o to veselšie počúvajú. Venuje sa taktiež mixáži zvuku a ambientnejšou produkciou doplnil nejedno štýlové video pre komerčných klientov. Je to stroj.

Ink Midget


Dominik Kopcsay (Nightlines)

Posledným je Nightlines - Dominik Kopcsay, mladý producent a spevák z Bratislavy. Jeho tvorba sa dá definovať ako nezvyčajný pop s experimentálnym charakterom, nájdeme v ňom zmes úderných beatov, ale aj ambientných pasáží, elektroniky aj orchestrálnych samplov. Zaujímavosťou je, že sa Dominik pohybuje aj vo svete klasickej hudby, ktorú vyštudoval na VŠMU. Podarilo sa mu odpremiérovať niekoľko vlastných skladieb, vyhrať ocenenie v medzinárodnej skladateľskej súťaži Generace. Prispel skladbou na album uznávaného slovenského huslistu Milana Paľu. Hudobne sa podieľal aj na niekoľkých filmových projektoch.

Dominik Kopcsay (Nightlines)


Od roku 2015 boli hosťami JUST PLAYIN': Brenk Sinatra (AT), Vec, Dtonate (CZ), Jimmy Pé, FVLCRVM, Stratasoul, Dalyb, Radimo (CZ), Karaoke Tundra (UA), Prezident lourajder, Emil, Billy Hollywood, Petijee, Peko, Dubas (CZ), Biomat, Beyuz, Duhan, Neznámy Interpret, Pkrek, Grizzly, Metys, Paul Muts …

Z lásky k hudbe ČO – Čerstvé Ovocie a ajlavmjuzik. Ďakujeme za finančnú podporu Fondu na podporu umenia za priestor a SNG – Slovenskej národnej galérii a za mediálnu podporu Rádiu_FM.