autor: Martin Brix
dátum: 15.10.2018
zdroj: Čerstvé Ovocie


JUST PLAYIN': ESSO | ADAM DEKAN | DERYCK

JUST PLAYIN' je formát komorej debaty v priateľskej atmosfére o tvorbe beatov, procesoch vzniku hudby ale aj prirodzených ľudských emóciách. Zmyslom je diskutovať, počúvať, pýtať sa a využiť čas na stretnutia. Rovnakým úvodom začíname skoro každé vydanie, aby sme priblížili návštevníkom čo čakať i keď sa vo finále každý interpret predstaví svojsky. Napríklad Branči Kováč pustil čerstvo vydané skladby z platne Domáce potreby, ktorá iba v ten deň prišla z výroby alebo FVLCRVM, ktorý interaktívne ukazoval cez projekciu ako priamo v programe tvorí beaty.

V stredu 24.10. od 19:00 hod. sa uskutoční ďalšie stretnutie. Moderátor MtotheG bude hostiť trojicu Deryck, Esso a Adam Dekan. V impozantných priestoroch Esterházyho paláca, budovy Slovenskej národnej galérie. V kaviarni Berlinka na rohu Námestia Ľudovíta Štúra v Bratislave sa po debate predstaví kapela Gladia Moony so živým prevedením aktuálne vydaného Black Sugar EP. Vstupné je zadarmo.


JUST PLAYIN': Komorná debata o tvorbe beatov
Hostia: Esso | Adam Dekan | Deryck
Moderátor: MtotheG
Deň | Čas:  24.10. (streda) | 19:00
Miesto: Café Berlinka, Nám. Ľudovíta Štúra 4, Bratislava


ESSO je skvelý BEATmaker a BEATboxer v jednej osobe Je taktiež členom Street Dance Acadamy a vokálnej skupiny For You. Hudobník, ktorý reprezentoval na mnohých beat battles v zahraničí. Na Red Bull Music Academy Basscamp v Prahe bol pozvaný ako “mladý a nadejný”. Jeho hudbu ste mali možnosť počuť u viacerých raperov napr. Strapo, Nerieš, Kali. Esso porozpráva napríklad aj o zvukárčine vo film.

Esso 


ADAM DEKAN v minulosti známy vďaka trip-hopovému ambientnému projektu Nourish My Fame, ktorý s debutovým albumom Nauta (2005) získal pozitívny ohlas u kritiky a predstavil sa na viacerých domácich i zahraničných festivaloch. V roku 2012 stál pri zrode experimentálneho projektu Triple Sun, pôsobil však aj v ďalších hudobných formáciách (napr. Núku), participoval na niekoľkých vokálnych i elektronických albumoch, či početných filmových projektoch a divadelných predstaveniach. Ako člen Gladia Moony sa podielal na kompletnej produkcii Black Sugar EP.

Gladia Moony je synth-popová elektronická kapela z Bratislavy, tvorí ju štvorica muzikantov: Alex Lukáčová (vocals), Adam Dekan (synths), Martin Kosorín (bass/synth) a Martin Madro (drums). Debutové EP rozoberá témy odcudzenia, samoty, techonlogickej závislosti, robotiky ale aj sexuality a premeny človeka. Vzniklo zredukovaním pôvodne 15tich piesní. Žáner by sa dal opísať ako electropop s kvapkou filmovosti ala James Bond, alebo Blade Runner. Niektoré z piesní prešli dynamickým vývojom a zažili si aj 8 razantne odlišných verzií. Od jazzu po techno. V piesni Just a Step kolaboroval na synťákoch Martin Iľanovský aka DJ Tasun.

Adam Dekan 


DERYCK je hip hopvý beatmeker a zároveň tretím a posledným hosťom do debaty. Člen niekdajšieho Gramo Rokkaz. Dodnes spolupracuje a produkuje pre GR Team, DMS, Rytmusa a ďalších lokálnych zabijakov. Ak si spomínate na skladbu Dame ho a feat. Čistychov + Tony Touch z albumu Posledný doberman, produkoval ju práve Deryck.

Deryck


Od roku 2015 boli hosťami JUST PLAYIN': Brenk Sinatra (AT), Vec, Dtonate (CZ), Jimmy Pé, FVLCRVM, Stratasoul, Dalyb, Radimo (CZ), Karaoke Tundra (UA), Prezident lourajder, Emil, Billy Hollywood, Petijee, Peko, Dubas (CZ), Biomat, Beyuz, Duhan, Neznámy Interpret, Pkrek, Grizzly, Metys, Paul Muts …

Z lásky k hudbe ČO – Čerstvé Ovocie a ajlavmjuzik. Ďakujeme za finančnú podporu Fondu na podporu umenia za priestor a SNG – Slovenskej národnej galérii a za mediálnu podporu Rádiu_FM.