autor: Beáta Kurajová
dátum: 30.05.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


Nedeľné diskusie od Fashion Urban Market

1. PÁNSKY KLUB: diskutovať budú: LEO MACENAUER, RÓBERT VRZALA, PATRIK IGRAZ

Leo Macenauer

Leo Macenauer je mladý český módny návrhár zameraný na pánsku módu. Je nasledovníkom dlhej rodinnej tradície krajčírskeho umenia. Po ukončení štúdia na Univerzite Tomáše Bati v Zlíně a Central Saint Martins College of Fashion v Londýně bude verejnosti prezentovať svoji prvú pánskou kolekciu. V súčasnosti žije a pôsobí v Prahe. Vo svojom mladom veku sa Leo Macenauer môže popýšiť bohatými pracovnými skúsenosťami z rôznych oblastí a spoluprácami s mnohými významnými firmami. K najdôležitejším pritom mimo iných patrí stáž v módnom dome Calvin Klein v Miláne v Taliansku, prax v Číne a práca asistenta na Savile Row v Londýne, kde získal cenné skúsenosti v oblasti strihov a modelácie odevov. Novou kolekciou Men’s club sa Leo Macenauer snaží priblížiť súčasným mužom. Pritom v prvom rade Vás upúta používaním prírodných materiálov, citom pre atypické detaily a tradičným ručným krajčírskym umením. Kolekcia obsahuje všetko, čo patrí do garderóby správneho džentlmena – košele, saká, gate, kabáty, ručne pletené svetre, klobúky či pánske kožené opasky.

http://www.leomacenauer.com/

Róbert Vrzala

Študoval odevný dizajn a módne návrhárstvo. Móde a tvorbe sa venuje šesť rokov. Mladý kreatívec (art designer) zo Slovenska, ktorý sa snaží priniesť do sveta módy kúsok seba a nové pocity. Jeho tvorba je mladistvá a kreatívna, rád kombinuje netradičné námety s bežnými okamihmi nášho každodenného bytia. Róbertova inšpirácia plynie z energie mestského pulzujúceho života, života ako takého, z príbehov mladých ľudí a z príbehov lásky. Rád pracuje z príjemnými a netradičnými materiálmi ,ktoré sú obohatené jeho vlastnými kresbami a grafikami, čo každý model robí jedinečným, tak ako jeho samotného nositeľa. Pred pár týždňami odprezentoval svoju najnovšiu módnu kolekciu na jarných Bratislavských módnych dňoch 2013. Je to prestížna módna akcia na Slovensku. Tri dni plné módy, kde je priestor aj pre nových dizajnérov a ich prezentáciu medzi už etablovanými dizajnérmi Slovenska. Jeho kolekcia „spoveď na druhú - confession“ ako aj kolekcia "play love" získala titul najkreatívnejšia kolekcia na jesenných Bratislavských módnych dňoch, čo bolo čisto pánska kolekcia inšpirovaná mexickým folklórom. Najnovší produkt z jeho dielne sú drevené unisex slnečné okuliare ktoré sú už v predaji.

 „ ...ľudia mi vždy zverovali svoje tajomstva, ale komu mám zveriť tie svoje? Tebe, jedine tebe... 
moja spoveď mňa, myšlienok, pocitov, snov, neprežitých zážitkov...daj mi jasné svetlo, daj mi jasné svetlo!"

"Beriem do ruky ceruzku a s najdôvernejším pocitom vypovedám svoj príbeh na biely papier. Beriem štetec a s najväčšou intimitou namiešavam tie najtajnejšie farby mňa. Beriem nožnice a strihám bolestivé línie toho najkrajšieho sna. Beriem ihlu, niť a to všetko zošívam s ľahkou odvážnosťou neznáma... Vyrobené z lásky - Made with love."

Patrik Igaz

23 ročný študent knižničnej a informačnej vedy. Milovník mestského života, čiernej farby, pánskych kožených doplnkov a mladý muž, ktorý sa pred troma rokmi rozhodol založiť svoj vlastný blog - Made by Boy. Svet lifestylu a komunikovania s ľuďmi ho vždy priťahoval. Aj to boli dôvody, prečo sa rozhodol písať vlastný blog. Jeho prvotná myšlienka či zameranie prešlo až do dnešnej lifestylovej podoby, v ktorej nesmie chýbať streetstyle, novinky zo sveta pánskej módy, reportáže z módnych prehliadok našich návrhárov a mnoho ďalšieho. Keď práve nebloguje, čas trávim s priateľmi či dobrou knihou.

http://www.madebyboy.blogspot.sk/

2. SOM NA TRHU NOVÝ: diskutovať budú: KAMIL FELLOWS, SLOVAK FASHION COUNCIL - DANA KLEINERT, ZUZANA BOBIKOVÁ

Rozprávanie o značkách ako začať, udržať sa na trhu. Značka ako event, mladé fashion značky.