autor: Nikola Luzárová
dátum: 30.05.2013


Nenuď sa doma a príď si zaworkshopovať

Pripravili sme pestrý program. Či už nám ráno budete búchať na bránu alebo zbehnete do centra diania pred koncertmi, máme pripravenú nádielku, ktorá sa neodmieta.

OWL Illustration agency predstaví rovno dva workshopy, vďaka ktorým cez víkend zdokonalíte svoje estetické cítenie, hranicu kreativity posuniete o niečo ďalej a aj vaše vedomosti neostanú na prádzno.

AKO ILUSTRÁCIOU VYLEPŠIŤ ČLÁNKY A BLOGY  a KOLABORATÍVNE TRIEDENIE PORTFÓLIÍ sú určené najmä pre profi atrdirectorov, ale aj fanúšikov či už ilustrácie, časopisov, blogov, fb, iPadov a všetkého pekného, ilustrátorov, študentov umenia, kolážistov, fotografov, umelcov, 3Dčkárov, digi-umelcov a všetkých, ktorí sa neboja svoje portfólio podrobiť experimentu.
Viac o workshopoch nájdete tu

Tvorivý urbanizmus odprezentuje Ústav urbanizmu a územného plánovania FA. 

Láska je dôležitá pre každého jedného z nás. Aj my sa snažíme s láskou všetko pripraviť pre návštevníkov. Aby ste si aj vy odniesli kúsol lásky alebo niečo od srdca O. Z. Bol raz jeden človek naučí každého odvážlivca, ako správne vyryť svoju lásku. Pozývame vás vyrobiť si vlastný obrázok či pohľadnicu grafickou technikou – linorytom. Asistovať budú skúsení rýpači, výtvarníci s mentálnym postihnutím, ktorí sa svojmu umeniu učili od známeho grafika Paľa Čejku.

Cieľom projektu SMETOMESTOSEMTO je informovať a diskutovať o koncepte vznikajúceho 'Atlasu kreatívnej Bratislavy'. Budúci web, kniha a výstava majú ambíciu načrtnúť štruktúru a súvislosti v rôznorodých a prekvapivo sa prelínajúcich komunitách ľudí, ktorí v Bratislave v súčasnosti vyvíjajú aktivity v umeleckej/akademickej/zábavnej sfére. Chceme ukázať ich mesto ako objekt zložený zo subjektívnych, originálnych a od seba sa odlišujúcich štruktúr, nutne navzájom previazaných pozitívnymi, neutrálnymi aj negatívnymi interakciami. Jeho ukázanie môže významne povzbudiť pre tvorbu ďalších ľudí a voľne interpretované, môže slúžiť ako sprievodca čímsi celkom iným a omnoho zaujímavejším ako bedekre pre turistov prechádzajúcich sa miniatúrnym bratislavským historickým centrom.

Instantshop opäť priláka na svoju hru s polaroid fotografiou. Pomocou techniky lift-off spracujeme čiernobiely portrét účastníka a vytvoríme jedinečný obrázok na sklenenom rámiku, ktorého pozadie dotvoríme vyfarbením alebo kolážou. Na pokoji však nenecháme ani negatív, ktorý tiež spracujeme! Každý účastník odíde s dvoma vlastnými jedinečnými portrétmi. Workshop je zdarma a okrem seba si nie je potrebné priniesť nič iné. Každá skupina je limitovaná počtom 7 účastníkov a odhadová dĺžka workshopu sú dve hodiny. Registráciu prosím vykonajte na emailovej adrese info@instantshop.sk alebo na telefónnom čísle 0903 128 119.


Keyoka.sk si pre návštevníkov pripravila háčkovací workshop. Trúfate si?

Crafts.sk prinesie 3D tlačiareň. Vidíme vaše nadšenie a určite by ste sa nemali len tešiť, ale aj prísť nakúknuť, ako to tlačí a čo to všetko robí. V spolupráci s portálom Tvaroch si budete môcť na mieste niečo malé navrhnúť a aj zrealizovať.

Atelier-koira-kissa nezabudol ani na najmenších. Počas víkendu si budete môcť vyrobiť a vyzdobiť kľúčenkového panáčika. 

Poznáte časopis PORT No.21Kto má rád fotografiu tak ako oni určite si prídete na svoje. Vybúrte sa na fotografiách a materiáloch, ktoré prinesú, pretože nebudete len selektovať ale aj vytvárať si "knižku", ktorú si pokojne budete môcť odniesť domov.

Všetci sa na vás všetkých už veľmi tešíme a želáme každému veľa kreativity, pretože na víkend ju určite budete potrebovať!