autor: Martin Brix
dátum: 23.03.2015
zdroj: tlačová správa


PASÁŽ V SRDCI MESTA SA ZMENÍ NA GASTRONOMICKÉ CENTRUM

Central Pasáž, spájajúca Laurinskú ulicu s Námestím SNP, už čoskoro zmení svoj koncept z obchodného domu na gastronomické centrum. Plánované je centrálne sedenie a viacero menších prevádzok s monotematickou ponukou zameranou na kvalitu, nie kvantitu. Pre záujemcov je aktuálne vyhlásená výzva na predkladanie projektov, a to do 30. marca 2015 o polnoci. 

Hľadájú sa:
- monotematické prevádzky
- domáca a zahraničná gastronómia
- uprednostnenie lokálnych surovín pri výrobe
- základná plocha pre prevádzku je cca 20m2 + spoločné centrálne sedenie
- výzva platí pre gastronomické prevádzky vrátane kaviarní, vinární/pivární, pekární a lahôdok.

Ak máte záujem o prevádzku niektorého z priestorov, ozvite sa na emailovú adresu  gastropasaz@gmail.com a k svojej správe priložte:

- koncept prevádzky, v rozsahu 2 - 5 normostrán
- profesijný životopis s dôrazom na opis skúseností v oblasti gastronómie a súvisiacich odboroch 

V prípade otázok a obhliadok priestoru sa neváhajte ozvať mailom gastropasaz@gmail.com alebo telefonicky na čísle 0903 270 575. 

Central pasáž spája Laurinskú ulicu s Námestím SNP a budovou Starej tržnice v Bratislave. Nachádza sa v dome postavenom v roku 1929 a je prvou nákupnou pasážou, ktorá v Bratislave vznikla. Z architektonického hľadiska ide o budovu v puristickom štýle, ktorej použité materiály, sklobetón a oceľové zábradlia, dávajú konštruktivistický ráz. Pasáž prešla rekonštrukciou v roku 2006 a momentálne poskytuje útočisko viacerým obchodom s luxusnou módou.