autor: Martin Brix
dátum: 18.01.2018
zdroj: Čerstvé Ovocie


PODPORTE ČERSTVÉ OVOCIE

Myslíme si, že kreatívni a tvoriví ľudia si zaslúžia priestor, kde by mohli prezentovať seba a svoju tvorbu. Našou ambíciou je ponúknuť im tento priestor a upozorniť na ľudí a projekty, ktoré by mali byť viac na očiach.
 
 
Okrem organizovania marketov a kultúrnych podujatí, Čerstvé Ovocie pravidelne predstavuje na vlnách Rádia_FM spolu s Luciou a Vierkou mladých, zaujímavých a kreatívnych ľudí a ich projekty, ktoré by mali byť každému z nás viac na očiach. Krátkymi rozhovormi prezentujeme to, čo sa deje v ateliéroch, dielňach, pracovniach alebo v hlavách ľudí, ktorí chcú dať svetu niečo viac. Od roku 2013 sa predstavilo vyše 200 hostí. A tak sme sa rozhodli posunúť a v roku 2018 priniesť aspoň raz mesačne tieto rozhovory aj formou videa, či live diskusií. Pomôžte nám v tom. Pomôžte čerstvému ovociu rásť a zrieť. Archív rubriky Čerstvé Ovocie_FM nájdete na našom Mixcloude.

Podporte nás na stránke StartLab.sk
 
Každá podpora si zaslúži aj odmenu. My sme si pre vás prichystali autorské grafiky na pohľadniciach od vyše 50 autorov, batôžtek Urban Market alebo jedninečné autorské grafiky od Michaely Chmeličkovej a Matúša Hnáta. Všetky odmeny nájdete na tomto linku.

 
Viac o projekte:

40 x audio = Čerstvé Ovocie_FM

Sme FM! Každý utorok (po 15:10) vo vysielaní Popo_FM na vlnách Rádia_FM vysielame rubriku Čerstvé Ovocie_FM. Ročne predstavíme zhruba 45 kreatívnych a umelecky aktívnych, mladých ľudí a ich projekty. Ak nestíhnete živé vysielanie, archív rubriky nájdete na našom Mixcloude.

5 x video = Čerstvé Ovocie_video

V spolupráci s kreatívnym štúdiom Jumpcat sme a rozhodli priniesť vám hlbšiu sondu do života a práce našich hostí. Nikedy nestačia len slová. Niekedy treba aj vidieť. Cyklom piatich krátkych doku-videí predstavíme piatich šikovných, mladých a telntovaných ľudí, o ktorých si myslíme, že by mali byť viac na očiach.

5 x live = Čerstvé Ovocie_live

Počas 4 rokov existencie rádio rubriky sme sa stretávali aj naživo. Ako prebiehajú naše rozhovory? Chcete sa stretnúť v príjemnej atmosfére komorných diskusií s inšpiratívnymi ľudmi? Pýtať sa, či dozvedieť sa niečo viac? Budťe s nami aj vy "live". Doteraz nás finančne podporovali "komerční" partneri alebo sa nám darilo získať granty. Na rok 2018 sa nám to bohužial nepodarilo a tak budeme radi ak sa stanete našimi partnermi práve vy. Čerstvé Ovocie_live predstavilo 30 hostí, s ktorými sa rozprávali Martin Brix, Nikola Luzárová (Čerstvé Ovocie) a čerstvý prírastok Elégia Štrbová (LocalArts). V roku 2018 chceme byť súčasťou roznych podujatí a tém a zrelizovať aspoň 5 diskusií.

Za každú vašu podporu vám srdečne ďakujeme!


Za projektom stoja:

Autor: Martin Brix (Čerstvé Ovocie)

Čerstvé Ovocie_FM: Viera Ráczová, Lucia Haverlík a Peter "Faun" Dolník (Rádio_FM)
Čerstvé Ovocie_video: Slávo a Vanda (Jumpcat)
Čerstvé Ovocie_live: Nikola Luzárová (Čerstvé Ovocie) a Elégia Štrbová (LocalArts)

Grafika: Matúš Hnát
Video: Jumpcat
Support: Michalea Chmelíčková