autor: Martin Brix
dátum: 04.12.2012
zdroj: www.pnky.sk


Portugal sketchbook od Alici Gurínovej

Portugalské leto na ilustráciách, skicách a maľbách nájdete po prvý krát už aj v Bratislave, kde inde ako na Urban Markete 2012 (winter edition)!
 
Predajná výstava ilustrácií a kresieb zo skicára Alici Gurínovej, ktoré vznikli počas 50.dní v Portugalsku.
 
 
14-16.12.2012 v Gallerii Cvernovka
 
„Všetky tieto ilustrácie sú z dvoch skicárov. Vznikali počas môjho pobytu v Portugalsku. Zachytávajú všetky moje nálady a okolnosti, ktoré sa diali. Napríklad tu je pivo ovenčené dvanástimi medailami, ale je veľmi zlé,“ uviedla svoju výstavu Alica Gurinová.
 
Prostredníctvom jej obrazov môžu na Portugalsko spomínať ľudia, ktorí ho už navštívili, ale jeho atmosféru si vďaka nim vychutnajú aj tí, ktorí tam nikdy neboli. „Sú to všetko iba príjemné dojmy, preto dúfam, že sa budú páčiť aj vám,“ povedala autorka.
 
Absolventka Vysokej školy múzických umení v Bratislave už samostatne vystavovala napríklad v košickom Kulturparku. Jej práce videli aj v Annecy, Ľubľane, Belehrade, Bratislave a Nitre. Je spoluorganizátorkou festivalu animovaných filmov Fest Anča, ktorý má vynikajúce meno po celej Európe. V súčasnosti pracuje na ilustráciách knihy Petra Remiša.