autor: Martin Brix
dátum: 09.05.2012
zdroj: www.askingarchitecture.sk


Pozývame Vás: Asking Architecture presents

Aj Čerstvé Ovocie pozýva na májové prezentácie Asking Architecture presents:

Srdečne Vás pozývame na májové prezentácie k pripravovanej slovenskej expozícii na 13. Bienále Architektúry v Benátkach 2012 s názvom Asking Architecture. Na šiestich podujatiach v rôznych priestoroch v Bratislave dostanete príležitosť zoznámiť sa projektmi, ktoré sa na jeseň 2012 stanú obsahom Českého a Slovenského pavilónu Giardini v Benátkach.

Projekt slovenskej expozície s názvom Asking Architecture chce obojsmerne komunikovať s kultúrnou verejnosťou z celého sveta. Vďaka súčasným technológiám bude v pavilóne umiestnených niekoľko desiatok paralelných virtuálnych expozícií, na ktoré budú môcť návštevníci reagovať obsahovo bohatými komentármi. Obsahom virtuálnych expozícií budú diela a projekty slovenských a českých architektov, umelcov a skupín, pracujúce polemicky s médiom architektúry a urbanity, budú katalizátorom dialógu s aktuálnym architektonickým svetom, expozícia bude úvodným oslovením, prvou vetou pri zoznamovaní.

13. Bienále architektúry Benátky 2012 sa bude konať od 29. augusta do 25. novembra 2012 v areáloch Giardini della Biennale a Arsenale, i na ďalších miestach Benátok. Hlavný kurátor, britský architekt David Chipperfield, zvolil za tému medzinárodnej výstavy Common Ground – hľadanie toho, čo máme spoločné, s dôrazom na architektonickú kultúru, tvorenú nie len jednotlivcami, ale najmä bohatou komunitou rôznorodých ideí, zjednotených v spoločnej histórii, ambíciách, problémoch a ideáloch. Kurátorom expozície pre národný pavilón je architekt Ján Pernecký zo združenia rese arch. Na produkcii spolupracujú okrem hlavného organizátora Slovenskej národnej galérie a združenia rese arch aj neziskové organizácie Mladý pes a Čerstvé ovocie.

Obsah expozície Asking Architecture tvoria projekty od: 4AM Fórum pro architekturu a média (CZ), 13m3 (SK), Anna Cséfalvay (SK), Atrakt Art (SK), BANSKÁ ST A NICA Contemporary (SK), BUNKA pre súčasnú kultúru (SK), Tomáš Džadoň (SK, CZ), H3T architekti (CZ), Marek Kvetán (SK), Pavlína Morháčová (SK), Nástupište 1-12 (SK), OFFCITY (CZ), PBlog (SK), rese arch (SK), Kateřina Šedá (CZ), urbanflow (SK, AT), Východné pobrežie (SK), Záhrada (SK), Stanica Žilina-Záriečie (SK).

Termíny májových podujatí Asking Architecture presents:

10. máj, Galleria Cvernovka
rese arch, 4AM Fórum pro architekturu a média, urbanflow

15. máj, Progressbar
13m3, Atrakt Art, Mladý pes n.o., Čerstvé Ovocie, n.o.

17. máj, design factory
Anna Cséfalvay, Pavlína Morháčová, H3T architekti

22. máj, Galleria Cvernovka
Nástupište 1-12, BUNKA pre súčasnú kultúru, Záhrada, OFFCITY

24. máj, Progressbar
Tomáš Džadoň, PBlog, grafické riešenie expozície: Matúš Lelovský & Braňo Matis, IT riešenie expozície: Ľubomír Panák

29. máj, Galleria Cvernovka
Stanica Žilina-Záriečie, BANSKÁ ST A NICA  Contemporary, Východné pobrežie

 

Podujatia začínajú vždy o 18:00, zmena programu vyhradená.
Z dôvodu obmedzenej kapacity odporúčame registráciu na adreseregistracia@askingarchitecture.sk
Pre aktuálne info sledujte askingarchitecture.sk facebook.com/askingarchitecture.