autor: Martin Brix
dátum: 17.01.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


Prečo 2%??? Pre ČO, áno!

preČo 2%???
Tento rok môžete darovať Vaše 2% aj nám. PreČO? 2% z vašich daní práve pre ČO - Čerstvé Ovocie, n.o.?!  Pretože aj naďalej chceme ukazovať, že dobré veci musia a by mali byť videné. Tak ako sme sa o to snažili do posiaľ, chceme v tom pokračovať v roku 2013.

A aj vďaka vašej podpore budeme môcť pracovať a vytvárať kvalitnejšie akcie, markety, workshopy, diskusie, stretnutia,... Dobré veci musia byť videné a my chceme byť videní!

Čo je Čerstvé Ovocie?
Sme skupina kamarátov, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre umeleckú sféru našej spoločnosti, a ktorí tak chcú prezentovať široké spektrum umeleckých, kultúrnych a spoločenských aktivít, tvoriť, vzdelávať, sprostredkovať. Našou motiváciou je ponúkať možnosti pre realizáciu všetkých kreatívnych občanov, aby kultúrnym a umeleckým prejavom prispeli k zatraktívneniu miesta, v ktorom žijú. Našou inšpiráciou je propagácia kreatívneho priemyslu po celom svete, ktorý využíva tvorivý potenciál ľudí v prospech rozvoja celej spoločnosti.

Naším poslaním je hlavne podpora umenia a kultúry nekomerčného charakteru prostredníctvom organizácie rôznych kultúrno-spoločenských podujatí. Máme v pláne vytvárať priestor pre prezentáciu a propagáciu tvorivých ľudí, mladých tvorcov, autorov, študentov či absolventov umeleckých škôl, ako aj amatérov, ale i profesionálov, a teda vytvárať priestor pre zmysluplné trávenie voľného času.

Snažíme sa tak o založenie novej platformy prezentácie, chceme otvárať dvere každému, kto má záujem dostať sa do povedomia v umeleckej komunite, ako aj do povedomia verejnosti. Naším úmyslom je vytvorenie interakcie medzi návštevníkmi a umelcami. Naším najväčším motívom je snaha o vytvorenie neformálnej kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie, ktorej cieľom je osveta a rozvoj kultúry a uchovávanie kultúry ako takej vo všetkých svojich podobách v podmienkach miest, ako aj prezentačná, metodická a koordinačná činnosť. Snažíme sa hľadať prieniky medzi rôznymi kreatívnymi spracovaniami a zdôrazňujeme tak ich vzájomné dialógy, ich potrebu a význam umenia pre každodenný život.

Ako na to?
Ak ste právnická osoba:

Právnické osoby môžu poukázať 1,5% (resp. 2%) z dane aj viacerým prijímateľom, minimálna výška v prospech jedného prijímateľa (čiže nás) je 8,30 EUR.

Postup krokov na poukázanie 1,5% (2%) pre právnické osoby v roku 2013:
http://rozhodni.sk/poukazatel/ako-mam-poukazat-2-z-dane/postup-krokov-pre-pravnicke-osoby/

Ak ste fyzická osoba:

Vyberte si Česrtvé Ovocie, n.o. zo Zoznamu prijímateľov 2% na rok 2013, lebo práve nám chcete poukázať Vaše 2% zo zaplatenej dane, minimálna výška v prospech prijímateľa (čiže nás) je 3,32 EUR.

Postup krokov pre fyzické osoby, ktoré si samé podávajú daňové priznanie v roku 2013:
http://rozhodni.sk/poukazatel/ako-mam-poukazat-2-z-dane/postup-krokov-pre-fyzicke-osoby/

Ak ste zamestnancom:

Do 15.02.2013 požiadajte svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov a o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane.

Postup krokov na poukázanie 2% pre zamestnancov, ktorí požiadali svojho zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania zaplatených preddavkov na daň z príjmov:
http://rozhodni.sk/poukazatel/ako-mam-poukazat-2-z-dane/postup-krokov-na-poukazanie-2-pre-zamestnancov/

Údaje potrebné od nás pre vás:

Organizácia: Čerstvé Ovocie, n.o.
Sídlo: Hviezdoslavovo nám. 9, 811 02 Bratislava
IČO: 45 734 232
DIČ: 2023121298

Číslo účtu nebudete potrebovať, pretože Daňový úrad všetko vyrieši za vás. Ak by ste nás však chceli podporiť priamo, za čo vám budeme veľmi vďační, všetky potrebné informácie nájdete tu!: http://www.cerstveovocie.sk/podpora

Facebook, tak aj tu sme: https://www.facebook.com/events/373501349411651/

Zo srdca Vám ďakujeme.
Čerstvé Ovocie team