autor: Martin Brix
dátum: 09.11.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Pridajte pomocnú ruku.

Podajte pomocnú ruku pri realizácii podujatia Urban Market 2012 (Winter Edition)!

Milí študenti a neštudenti,
mnoho neziskových organizácií robí veľmi zaujímavé vecí a každá pomocná ruka je nenahraditeľná. Na naše podujatia vždy potrebujeme dobrovoľníkov, helperov, pomocníkov. Ak máte záujem nezištne podať pomocnú ruku (a to doslova) pri realizácii podujatia Urban Market 2010 (Winter Edition) a tak byť jeho plnohodnotnou súčasťou, neváhajte kontaktujte nás. Nám tak veľmi pomôžete a vy sa dozviete niečo nové zo zákulisia tohto podujatia, niečo sa aj priučíte, nebudete sedieť doma a pridáte vašu pomocnú ruku k dielu.

Kto sme:
Sme Čerstvé ovocie. Sme nezisková organizácia. Sme tu preto, aby sme poskytovali všeobecne prospešné služby v oblasti tvorby, rozvoja, ochrany, obnovy a prezentácie duchovných, spoločenských a kultúrnych hodnôt.

Čo je Čerstvé Ovocie:
Sme skupina kamarátov, ktorí sa rozhodli urobiť niečo pre umeleckú sféru našej spoločnosti, a ktorí tak chcú prezentovať široké spektrum umeleckých, kultúrnych a spoločenských aktivít, tvoriť, vzdelávať, sprostredkovať. Našou motiváciou je ponúkať možnosti pre realizáciu všetkých kreatívnych občanov, aby kultúrnym a umeleckým prejavom prispeli k zatraktívneniu miesta, v ktorom žijú. Našou inšpiráciou je propagácia kreatívneho priemyslu po celom svete, ktorý využíva tvorivý potenciál ľudí v prospech rozvoja celej spoločnosti.

Naším poslaním je hlavne podpora umenia a kultúry nekomerčného charakteru prostredníctvom organizácie rôznych kultúrno-spoločenských podujatí. Máme v pláne vytvárať priestor pre prezentáciu a propagáciu tvorivých ľudí, mladých tvorcov, autorov, študentov či absolventov umeleckých škôl, ako aj amatérov, ale i profesionálov, a teda vytvárať priestor pre zmysluplné trávenie voľného času. Snažíme sa tak o založenie novej platformy prezentácie, chceme otvárať dvere každému, kto má záujem dostať sa do povedomia v umeleckej komunite, ako aj do povedomia verejnosti. Naším úmyslom je vytvorenie interakcie medzi návštevníkmi a umelcami. Naším najväčším motívom je snaha o vytvorenie neformálnej kultúrnej a vzdelávacej inštitúcie, ktorej cieľom je osveta a rozvoj kultúry a uchovávanie kultúry ako takej vo všetkých svojich podobách v podmienkach miest, ako aj prezentačná, metodická a koordinačná činnosť. Snažíme sa hľadať prieniky medzi rôznymi kreatívnymi spracovaniami a zdôrazňujeme tak ich vzájomné dialógy, ich potrebu a význam umenia pre každodenný život.

Našim cieľom je teda organizovanie kultúrnych, spoločenských a multižánrových podujatí, výstav, prezentácií, osvetových akcií a stretnutí, ktorých cieľom je poukázať na širokú škálu šikovných mladých kreatívnych ľudí. Dôraz pri našich projektoch kladieme na originalitu, na kvalitu, na netradičnú formu, na prepájanie žánrov a oblastí, na experiment aj na kontroverznosť. Myslíme si, že kreatívni a tvoriví ľudia si zaslúžia priestor, kde by mohli prezentovať seba a svoju tvorbu. Ambíciou Čerstvého ovocia je ponúknuť tento priestor a upozorniť na ľudí a projekty, čo stoja za to.

Ako sa prihlásite?
Pošlite nám svoj motivačný list, v ktorom popíšete vaše schopnosti a skúsenosti a vašu predstavu o spolupráci s našou organizáciou na mail: urban.market2010@gmail.com.

Náplň práce:
Hľadáme dobrovoľníkov a brigádnikov na predávanie lístkov, distribúciu letákov, výlep plagátov, pomoc s organizáciou podujatia, technickú výpomoc a kadečo iné! Za to ponúkame voľný vstup na naše akcie, získanie praxe, a ďalšie bonusy.

Ak Vás táto ponuka zaujala, kontaktujte nás na e-mailovej adrese: urban.market2010@gmail.com.

Tešíme sa na Vaše odpovede a vopred ďakujeme za každú pomocnú ruku.


O podujatí Urban Market:
Urban Market v niektorých smeroch vybočuje od mestského spôsobu života a v niektorých smeroch zase  od marketu, najmä sortimentom ponúkaných výrobkov a programom, kde majú okrem dizajnu a ručne ponúkaných originálnych diel od desiatok autorov priestor aj workshopy, prednášky, diskusie, koncerty, výstavy či streetart a graffiti.

Urban Market je najvýraznejším a najväčším alternatívnym podujatím na Slovensku zameraným na prezentáciu súčasnej módy, kreatívnej - amatérskej ale aj profesionálnej - tvorby, dizajnu, streetartu a mladého umenie. Od roku 2010 sa na Urban Markete zúčastnilo veľa slovenských ale aj zahraničných módnych návrhárov, dizajnérov, handmade výrobcov a ich počet sa naďalej zväčšuje a škála sa rozširuje. 

Súčasťou podujatia je plnohodnotný sprievodný program postavený na hudobných vystúpeniach mladých kapiel a djov, módnych prehliadkach, diskusií na súčasné témy, prezentácie umelcov, umeleckých značiek a iných projektov, výstavy, streetart a graffiti steny, maľba na plátno a workshopy. Našou snahou je zaviesť novú tradíciu a oživenie živého "trhu", spojenie umenia a ľudí na jednom mieste v jednu dobu.

Miesto a dátum konania Urban Marketu:
14.-16.12.2012
Galleria Cvernovka, Páričkova 18, Bratislava - Mlynské Nivy

Heslo zimného Urban Marketu:
Vieme, že dobré veci musia byť videné.