autor: Martin Brix
dátum: 10.08.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


"REDD'S Urban Cirkus": Ladylicious, súbor Devín a Let Them Fly

Počas módnej prehliadky zažijete aj fúziu pohybových show v podaní:

Let Them Fly

Žonglérska skupina Let Them Fly je projekt občianskeho združenia ÚTŽ, ktoré sa venuje šíreniu a rozvoju žonglérskeho a cirkusového umenia na Slovensku. Organizujeme žonglérske stretnutia, workshopy a festivaly s domácimi aj zahraničnými umelcami, tvoríme žonglérsko-divadelné vystúpenia s využitým ohnivých a svetelných efektov a tiež animačné programy pre deti. V súčasnosti máme v repertoári dve večerné show - tanec s ohňom v elegantnom staromestskom štýle a svetelnú show s atmosférou ďalekých exotických krajín - a denný program - žonglérsko-vlajková show. Viac informácií nájdete na našom webe www.letthemfly.com alebo www.utz.sk.

Folklórny súbor Devín

Folklórny súbor Devín vznikol v roku 1986. Za roky svojej činnosti účinkoval nielen na najvýznamnejších domácich festivaloch (Východná, Myjava, Detva), ale hosťoval aj v Spojených štátoch amerických, Novom Zélande, Austrálii, Litve, Francúzsku, Fínsku, Španielsku, Taliansku, Grécku, či v susednom Rakúsku a Českej republike. Súbor sa dlhé roky prezentoval aj v známom divadelnom predstavení "Na skle maľované" uvádzanom v SND.

Spomedzi nedávnych úspechov Folklórneho súboru Devín možno spomenúť cenu GRAND PRIX Medzinárodného folklórneho festivalu v Šiauliai (Litva 2011), ako aj 1. miesto od medzinárodnej odbornej poroty v kategórii "Choreografické prevedenie ľudových tancov" ako aj účasti na celoštátnych súťažných prehliadkach choreografií (Liptovský Mikuláš 2004 - cena poroty, Košice 2005), účasť sólistov súboru na celoštátnej súťažnej prehliadke "Šafova ostroha" (2003, 2004), či úspešné vystúpenie súboru na festivale "Oživené tance" (2003, 2004).

Cieľom činnosti súboru je nielen javisková prezentácia tradičného ľudového tanca a hudby, návraty k minulosti úspešným programovým číslam, ale aj hľadanie nových, divácky "neopozeraných" programov s rôznymi hosťami (detské súbory, zahraničné súbory), ako aj prezentácia choreografických diel mladých, začínajúcich autorov.

Tanec
Morvayová Veronika
Záhradníčková Jana
Hudecová Alexandra
Rajková Marta
Šišková Tatiana
Peruňská Ľudmila

Moravčík Štefan
Kulich Ján
Jaďuď Branislav
Lukáč Peter

Hudba
Ladyková Michaela
Trnková Lenka
Vladárová Kristína
Martinovič Peter
Útly Miroslav
Hlinka Branislav
Lukáš Žido

Ladylicious

„Ladylicious je čisto dievčenská streetdancova skupina, známa najmä z TV show Česko-slovensko má talent. Fungujeme spolu však už dlhšie a pravidelne sa zúčastňujeme rôznych tanečných projektov ako muzikál Príbeh ulice, Boyband alebo TV show Slávik, OTO a iné. Spolupracujeme s rôznymi umelcami ako Tina, Majk Spirit, Rytmus, Kmeťoband, Bacil & Rakby a mnoho ďalších. Tanec je naším hobby aj živobytím a okrem toho milujeme jedlo a zábavu. Aj festivaly. Peace.“