autor: Martin Brix
dátum: 08.08.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


REDD´S Urban Cirkus Módna Prehliadka: Veronika Kostková

Kolekcia It ("To") rozpráva príbeh nového človeka, ktorý je mužom aj ženou a zároveň ani jedným. Narúša súčasné chápanie hierarchických štruktúr gendru, stiera rozdiely a vytvára tak priestor pre nové ponímanie človeka. Koncept stierania autorka spracúva viacerými prvkami – vrstvením a ovíjaním, ktoré maskuje primárne fyziologické črty, prevracaním a prehadzovaním vonkajších a vnútorných krajčírskych prvkov či vrstiev odevu, kombinovaním materiálov rôzneho charakteru a unisex siluetou. Neutrálnou je podtrhnutá tlmenou škálou farieb od bielej cez béžovú, valéry sivú až po čiernu. 

Kolekcia Vykroj sa!
Skulpturálne siluety tradičného odevu sú prenesené a prispôsobené potrebám dnešnej ženy. Tradícia tak dostáva nový a súčasný rozmer. Plastický dekor je inšpirovaný motívom ruže, ktorá sa často objavuje na ľudových výšivkách. Kolekcia bola vytvorená spolu s Petrou Pršovou.

www.behance.net/nikka

REDD´S Urban Cirkus:
Tím Fashion Urban Market v spolupráci s REDD’S pripravuje pre vás “Urban Cirkus” v podobe súboru módnych prehliadok predstavujúcich mladých slovenských aj zahraničných módnych tvorcov. Koncept poukazuje na pestrosť mladých ľudí, ich ponímanie a vyjadrovanie sa v oblasti módy. To všetko v dvoch hodinových blokoch v sobotu na REDD´S stage.

www.grapefestival.sk