autor: Martin Brix
dátum: 03.12.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Sobotný Urban Parket

A máme tu sobotný hudobný program Urban Marketu 2012.

„Urban Parket“ nám otvorí už o 16:00 koncert kapely KochGarden. Mladí hudobníci svoju zostavu a zvuk formovali niekoľko rokov, v súčasnosti kapela funguje v zložení Oliver (bicie), Filip (basgitara, sampling), Samuel (gitara, sampling) a Tina (spev). Kto kapelu nepozná, vedzte že ide o príjemnú kombinácia rocku, popu, nu jazzu, elektronických experimentov, živých nástrojov i samplov. Toto bratislavské kvarteto nahralo na prelome rokov 2009 a 2010 v štúdiu Juraja Marikoviča (alias Medveď z kapiel Para a Sako) svoje debutové EP.

Po nej si od gitary odbehne člen kapely KochGarden Samuel aka Mir Illegal za mixpult a spolu so svojim parťákom Double Ashom odohrajú hodinový set, ktorý bude všehochuť nápadov a nálad! Miešanie prvkov elektronickej hudby rôznych druhov, často krát pripomínajúce filmovú hudbu modernej doby.

Walter Schnitzelsson, dobre vyzerá, dobré hrá, dobre znie. Určite objav tohto roku a preto nesmie chýbať ani na Urban Markete v úplnom závere roku. Pre tých, ktorí sa zúčastnili jarného Urban Marketu na Primaciálnom námestí netreba tvorbu a to ako vyzerá ich koncertná show obzvlášť predstavovať. Nedávno vydali debutový nosič, svoje prvé EP Mother. Ich sound evokuje skôr zahraničné indierockové kapely, no nie je to vyslovene ich snaha znieť ako tá alebo iná zahraničná kapela, i keď inšpiráciu a vplyv hudobných vzorov nepopierajú. 

Ten kto aspoň trochu sleduje súčasnú mladú, no veľmi nádejnú, hudobnú gitarovú scénu, tomu určite neuniklo meno kapely Purist. Členovia kapely Purist predvedú svoju Purist DJ set, čiže neopakovateľnú zmes hudobného šialenstva. Alternative a electropop je to na čo sa môžete tešiť.

Chvíľka pauzy a hodinová módna prehliadka, po ktorej nastúpi na pódium kapela Para, ktorá prednedávnom vydala svoj šiesty album s názvom Menšina. Kapelu už von koncom netreba predstavovať. Vianočným prekvapením, ktoré pre vás chalani z Pary chystajú, bude že na pódiu sa predstavia spolu so Sendreiovcami. To bude poriadny Bašavel. 

Jedna z kľúčových kapiel slovenskej alternatívnej scény, po dlhých rokoch opäť ožíva. Bratislavská skupina Tornádo Lue, ktorá patrila k prvým ponovembrovým alternatívnym kapelám na Slovensku a spoločne s nimi vytvárala atmosféru legendárneho klubu na Kominárskej či alternatívneho Rádia Ragtime sa v zostave s Janou Tóthovou (spev), Pavlom Murínom (gitara) a Jurajom Hladným (klávesy), predstaví aj na Urban Markete. No nebude to len taký ledajaký koncert. Tornádo Lue má pre vás pripravené jedno prekvapenie. O čo sa jedná? Dozviete sa možno až na koncerte. 

A po príjemných koncertoch prichádzajú na rad DJi a ich sety, mixy, selekcie. Prvým bude Vili:am z Pudingu Pani Elvisovej. 

Po ňom príde na rad bratislavský DJ Tasun, ktorý sa ako jeden z mála slovenských djov venuje hudbe vo svete známej ako 'nu-disco'. Nedávno vyšiel jeho druhý release - S.S.O. - Faded Lady (Tasun rework) na kompilácii vydavateľstva Los Grandes. Tasun je rezidentom Nu Spiritu a zabava návštevníkov svojou kombináciou Nu-disca, Funku, Deephousu a Rare Groovov. 

Záver večera bude patriť mladým djským dvojiciam. Najprv odohrajú svoj trapový set The Void DJs. The Void DJs je začínajúce duo milovníkov elektronickej hudby. Okrem účasti na rôznych hudobných podujatiach organizujú skoro každý mesiac elektronickú akciu s názvom Intervention vo svojom domovskom meste, ktorým je Prievidza. V ich DJ setoch prevládajú súčasní producenti anglickej bass scény ale aj house a iná elektronika, ktorá rozhýbe každého. Nedávno vydali ich aktuálny Mixtape

Úplným sobotným záverom ako aj hudobným záverom Urban Marketu bude babské djské duo Margita a Besná, so štýlovým záberom, ktorý nepozná hraníc. Margitu a Besnú je ťažké popísať, keďže sa neustále menia a jedna je bláznivejšia ako tá druhá. 

Myslíme si, že program je každopádne veľmi pestrí ako aj v piatok tak aj v sobotu a určite sa je na čo tešiť. 

Kochgarden: Facebook / Bandzone / Reverbnation / Myspace
Mir Illegal & Double Ash: Facebook
Walter Schnitzelsson: Facebook
Purist DJ set: Website / Facebook
Para: Website / Facebook + Sendreiovci: Website / Facebook
Tornado Lue: Facebook / Youtube
Vili:am: Facebook
Tasun: Soundcloud
The Void DJs: Facebook / Soundcloud
Margita & Besná: treba googliť 

orientačný Line-up:
16:00 - 17:00 Kochgarden
17:00 - 18:00 Mir Illegal & Double Ash
18:00 - 19:00 Walter Schnitzelsson
19:00 - 20:00 Purist DJ set
20:00 - 21:00 módna prehliadka
21:00 - 22:00 Para + Sendreiovci
22:00 - 23:00 Tornado Lue
23:00 - 00:00 Vili:am (PPE)
00:00 - 01:00 Tasun
01:00 - 02:00 The Void DJs
02:00 - 04:00 Margita & Besná

Viac informáci o Urban Markete 2012 (Winter Edition) nájdte na tomto linku ako aj na Facebooku.