autor: Martin Brix
dátum: 14.11.2012
zdroj: Red Bull


Ticho pred hudobnou smršťou Red Bull Soundclash.

Poriadne husto je medzi dvoma slovenskými kapelami Vidiek a Puding pani Elvisovej. Počas uplynulého víkendu tvrdo makali v skúšobniach, aby zahviezdili na premiérovom slovenskom Red Bull Soundclash. Súboj, ktorý rozhodne o muzikantskej zdatnosti, sa vyostruje a ostávajú posledné hodiny na vycibrenie textov, melódií, naladenie nástrojov. O víťazovi rozhodnú decibely potlesku, pískania a revu divákov medzi pódiami už v piatok 16. novembra od 21:00 h v Starej tržnici v Bratislave. 

"Na Soundclash skúšame denne jak paká," prezradili Pudingáči. Počas víkendu sme obe kapely navštívili v skúšobniach a ani Vidiek nezaháľa. 5 kôl hudobného súboja, v ktorom sa kapely postavia tvárou v tvár na protiľahlé pódiá, dá poriadne zabrať. "Posledné dni pred Soundclashom sme si dali koncerty, aby som bol vyspievaný, hlasivky budem mať krásne otvorené a budú krásne zvoniť," prezradil taktiku posledných dní pred súbojom spevák Vidieku Janko Kuric. Pudingáči zvolili takticky komunikáciu s fanúšikmi. "Budeme povzbudzovať našich fanúšikov, aby nás prišli podporiť. Potrebujeme každý hlas!" hovorí frontmanka PPE Slivka.

HUDOBNÝ SÚBOJ NA OSTRIE NOŽA
Na zahriatie (Warm up) hrajú v prvom kole Vidiek i Puding pani Elvisovej tri vlastné pesničky.
Obe kapely sa po prvých skúškach priznali, že najťažšou disciplínou je Cover Song, kde každá kapela prerobí medzinárodnú skladbu, ktorú vybrali návštevníci www.redbull.sk/soundclash. Počtom hlasov 424 zvíťazila pieseň The Cure „Friday I´m in love“. V treťom kole s názvom Take over začne jedna kapela hrať vlastnú pieseň a druhá ju musí dohrať vo vlastnej, jedinečnej, verzii.
Slivka, aká je tvoja obľúbená skladba Vidieku:
Slivka: "Slovenský tanec"
Janko, aká je tvoja obľúbená skladba Pudingu?
Janko: "Gramatika a Mladí chemici."

Nasleduje najviac bodovaná disciplína Clash, kde každá kapela zmení vlastné pesničky do troch rôznych hudobných žánrov. Napríklad, vieš si predstaviť, ako hrá Vidiek metal, alebo Pudingáči country? Najtajnejšou disciplínou je Divoká karta, ktorá môže pri bodovej remíze rozhodnúť celý súboj. Nikto nevie, kto sa v poslednom kole zjaví na pódiu, no jedno je isté: podľa pravidiel Red Bull Soundclash to musí byť človek.

Kapely teda poctivo makajú, no na víťazstvo budú potrebovať práve tvoj hlas! Rozhodnú decibely potlesku, pískania a revu divákov medzi pódiami. No nezmestí sa ich tam mnoho. Vstupenky na Red Bull Soundclash sú limitované a záujemcovia majú možnosť si ich zakúpiť v sieti TICKET PORTAL.

Viac o Red Bull Soundclash na www.redbull.sk/soundclash.