autor: Martin Brix
dátum: 06.10.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


URBAN ART SESSIN vol. 2: Kultúra mestskej hudby

Čerstvé Ovocie v spolupráci s ajlávmjuzik vám spoločne prinášajú druhé vydanie z cyklu neformálnych stretnutí Urban Art Session.

Kultúra mestskej hudby alebo urban music. Pocit ulice, niečo, čo z nej vychádza, čo sa jej dotýka, čo ju najlepšie vystihuje. Keďže mesto je len väčšia či menšia spleť ulíc, urban music je jeho zrkadlom. Mestom sú chlapci, ktorí sa prehrabávajú starými platňami po prarodičoch a veria, že medzi nimi objavia ukryté poklady. Mesto sú kolotočiari, ktorí robia jednoduchú muziku pre jednoduchých ľudí. Ale aj ďalší, ktorí sa na tamtých povyšujú. Mesto sú našuchorení blázni z muzikálov a decká, ktoré sledujú hudobné trendy niekde v Berlíne.

Dnes je viac než v minulosti potrebné trvať na dobrej hudbe. Motivovať mladých ku kreatívnej tvorbe, umožniť stretnutie autorov, umelcov, ich fanúšikov i laickej verejnosti, aby si navzájom vymieňali skúseností, postrehy, tvorbu či zručnosti. Chceme vytvoriť spoločnú platformu, miesto stretnutia i diskusiu, ktorá je potrebná a  dôležitá. Preto sme pozvali raperov, djov a producentov viacerých hudobných žánrov - a budeme sa spoločne tešiť na energiu v „jednom čase na jednom mieste".

Počas soboty 12.októbra sa v architektonicky zaujímavých priestoroch bývalej Cvernovky stretnú interpreti i fanúšikovia hudby. Zámerne však neprezradíme žiadne konkrétne mená. Neradi by sme túto akciu „umelo hajpovali", zmyslom je prísť, užiť si atmosféru a využiť čas na stretnutia, pretože vzťahy robia vzťahy. Na programe sú djské i producentské semináre aj džemovanie.

V komornom kruhu tiež pokrstíme najnovší prírastok do rodiny originálnych vinylových nosičov - 12" FAT KIT - 87 Bears sa bude na mieste predávať spolu s ostatnými produktmi rapových (aj iných) interpretov.

Verejná výzva: ak máte doma zabudnuté alebo nepotrebné vinylové platne, prineste ich! Na mieste prebehne spontánna výmena.

Dátum: 12. októbra / sobota / 12:00 - 20:00

Miesto konania: ateliér BAVLNA - budova Cvernovky, Páričkova 18, Bratislava

Vstup je voľný. POZOR, nejedná sa o párty a preto vás prosíme sa podľa toho aj správať.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/217456085081717/

Čerstvé Ovocie
web: http://www.cerstveovocie.sk
facebook: https://www.facebook.com/cerstveovocie

ajlávmjuzik
web: www.ajlavmjuzik.com
facebook: www.facebook.com/ajlavmjuzik 

Organizuje Čerstvé Ovocie, n.o. v spolupráci s ajlávmjuzik.
Projekt vznikol za podpory Ministerstva kultúry SR.


Urban Art Session

Neformálne stretnutia venovaného mestskému umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí.

Podujatie s edukačným charakterom snažiace sa priblížiť širšej verejnosti „urban art“, čiže umenie vznikajúce v meste, na sídlisku, ako aj motivovať mladých ľudí žijúcich v centrách miest, ich sídliskách a obytných mestských štvrtiach ku kreatívnej tvorbe, sebarealizácii a tak ich vystriehnuť od nástrah, ktoré ponúka mesto. Takisto umožniť stretnutie autorov, umelcov, ich fanúšikov za účelom vzájomnej výmeny skúseností, postrehov, tvorby, zručnosti, prostredníctvom verejných diskusií, prednášok, interaktívnych workshopov, praktických ukážok, tréningov a živých performance. Otvoriť diskusiu na túto tému, kde potreba diskutovať je v každom smere veľmi dôležitá. Dať priestor mladým ľuďom, ktorý sa či už na profesionálnej alebo len amatérskej úrovni venujú svojmu koníčku, rozvíjajú svoju kreativitu alebo sa inak sebarealizujú sa.


Ďakujeme:
Sneaker Barber, BAVLNARadio_FMREFRESHER.skCITYLIFE.SKshiz.skDOBA MagazínÁno! - online magazínTLIS radio90bpm.skArtAttack, Kam do mesta