autor: Martin Brix
dátum: 16.09.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


URBAN ART SESSION vol. 1: Kultúra mestskej cyklistiky

Čerstvé Ovocie v spolupráci so Slowatch vám spoločne prinášajú prvé vydanie z cyklu neformálnych stretnutí Urban Art Session. Od 26teho do 29teho septembra budete môcť nahliadnuť do sveta kultúry mestskej cyklistiky prostredníctvom výstavy s názvom "Borci a ich mašiny" a workshopu "Ľudia, pre ktorých sa ich bicykel stal zásadnou súčasťou ich životov". Mestská cyklistika ako alternatíva hromadnej dopravy alebo jazdy autom je bežnou záležitosťou v západnej Európe. Na Slovensku tento fenomén pomaly naberá na dychu. Mali by sme si uvedomiť, že bicykel je prospešní nie len pre zdravšie mesto ale aj pre nás samotných a navyše šetrí čas a peniaze.

Mestský bicykel je považovaný skôr za dopravný prostriedok ako za športový nástroj ale ak ho chce cyklista denne používať na transport musí byť aj ozajstným cyklistom a športovcom. Workshop a výstava by mali inšpirovať a naučiť ľudí ako a prečo sa stať správnymi cyklistami, nahliadnuť do histórie a zoznámiť sa s dôležitými osobnosťami zo sveta cyklistiky. Koncept výstavy spočíva v kombinácii umeleckých búst najznámejších cyklistov (Eddy Merckx, Francesco Moser, Cino Cinelli, Rolf Wolfshohl, ...) od Bransislava Laha a dizajnov bicyklových rámov značiek týchto cyklistov. Workshop bude prebiehať formou voľnej diskusie a prezentácii na tému mestská cyklistika v Bratislave.

Dátum:
26. septembra / 19:00 - vernisáž výstavy: "Borci a ich mašiny" + Beyuz, Emilee, Vili:am
29. septembra / 11:00 - workshop: "Ľudia, pre ktorých sa ich bicykel stal zásadnou súčasťou ich životov"

Miesto konania:
Slowatch - Mikulášska 31, Bratislava I

Vstup free.

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1374794942756784/

Čerstvé Ovocie
web: http://www.cerstveovocie.sk
facebook: https://www.facebook.com/cerstveovocie

Slowatch
web: http://www.slowatch.sk
facebook: https://www.facebook.com/slowatch.sk


Organizuje Čerstvé Ovocie, n.o. v spolupráci so Slowatch.
Projekt vznikol za podpory Ministerstva kultúry SR.
Výstava je sprievodným podujatím BLAF - Bratislava Art Festivalu. 


Urban Art Session

Neformálne stretnutia venovaného mestskému umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí.

Podujatie s edukačným charakterom snažiace sa priblížiť širšej verejnosti „urban art“, čiže umenie vznikajúce v meste, na sídlisku, ako aj motivovať mladých ľudí žijúcich v centrách miest, ich sídliskách a obytných mestských štvrtiach ku kreatívnej tvorbe, sebarealizácii a tak ich vystriehnuť od nástrah, ktoré ponúka mesto. Takisto umožniť stretnutie autorov, umelcov, ich fanúšikov za účelom vzájomnej výmeny skúseností, postrehov, tvorby, zručnosti, prostredníctvom verejných diskusií, prednášok, interaktívnych workshopov, praktických ukážok, tréningov a živých performance. Otvoriť diskusiu na túto tému, kde potreba diskutovať je v každom smere veľmi dôležitá. Dať priestor mladým ľuďom, ktorý sa či už na profesionálnej alebo len amatérskej úrovni venujú svojmu koníčku, rozvíjajú svoju kreativitu alebo sa inak sebarealizujú sa.


Ďakujeme:
BLAF / Bratislava Art Festival, Radio_FM, REFRESHER.sk, CITYLIFE.SK, shiz.sk, DOBA Magazín, Áno! - online magazín, TLIS radio, 90bpm.sk, ArtAttack, Kam do mesta