autor: Martin Brix
dátum: 14.10.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


Urban Art Session vol. 2: COOLTÚRA HUDBY

Čerstvé Ovocie si po roku opäť pripravili vydanie z cyklu neformálnych stretnutí tentoraz v hlavnej úlohe hudba a to pod hlavičkou ajlávmjuzik. Októbrový diel sa týka zvuku-hudby v mestskom priestore. Pozývame interpretov aj laikov, fanúšikov aj hejterov „domov“. Do architektonicky zaujímavých priestorov bývalej fabriky na výrobu nití, ktorá dnes slúži ako place 2 be pre kreatívnych a otvorených ľudí.

Milujeme hudbu v jej všetkých podobách preto sa tešíme na experiment, ktorý vznikne počas „freestyle session“, kedy sa za mašinkami stretnú viaceré žánre a interpreti bežne nespolupracujúci. Dji, producenti, raperi, speváci, či hudobníci. Dať voľné ruky k spolupráci, ticho sledovať prirodzený vývoj porozumenia cez univerzálny jazyk zvukov a harmónií.Niekedy určite tiež zvláštnych disharmónií a paškvilu, čudne pripomínajúce vizuálny smog ako nezmazateľnú súčasť mestskej kultúry. Urban exploring – skúmanie neprebádaných brehov a ľudských hraníc. Buďte súčasťou.

Logickým bonusom bude POP UP Shop s bohatou ponukou tričiek, cd, vinylov, kníh a ďalších originálnych produktov. Preto ak máte doma zabudnuté, alebo nepotrebné vinylové platne, prineste ich. Na mieste prebehne spontánna výmena.

Je pravdepodobné, že v priebehu dňa sa #vbavlne zjavia: DJ Five, RENK, DJ Flux, DJ Supet, DJ Vec, Škrupo, Zverina, Tono S, Foolk, Beyuz, Gulos, Reset, Vincent aka 31, Peko, Spank, Smart, Jimmy Pé, Biomat, 3ck, Inso, ThaTha, Lindix, Stratasoul, Stroon, Marian Jaslovský, Emile, Godot, Petijee, Eremen, Barny, Seiz a ďalší.

Vstup je voľný, POZOR nejedná sa o párty a preto vás prosíme sa podľa toho správať. Celé podujatie bude streamované cez stránku www.bwo.sk

Pozrite si report z hudobnej session 2013 - www.artattack.sk/content/10/ked-sa-mestska-hudba-sprava-kulturne

Dátum:
18. október / sobota / 15:00 - 22:00 hudobná session za účasti interpretov, hudobné workshopy, live performance, dj-ské a producentské showcases 

Miesto konania:
Ateliér BAVLNA – Páričkova 18 – Cvernovka Bratislava
Pozrite si mapu – www.artattackshop.sk/ako-nas-najdete

ajlávmjuzik
web: http://www.ajlavmjuzik.com
facebook: https://www.facebook.com/ajlavmjuzik

Čerstvé Ovocie
web: http://www.cerstveovocie.sk
facebook: https://www.facebook.com/cerstveovocie


Organizuje Čerstvé Ovocie, n.o. v spolupráci s ajlávmjuzik
Projekt vznikol za podpory Ministerstva kultúry SR.
partneri: Jameson Irish Whiskey
medialni partneri: Radio_FM, CITYLIFE.SK, REFRESHER, shiz.sk, ArtAttack, DOBA Magazín
ďakujeme: Slowatch, www.redbull.sk, Excelent


Urban Art Session

Neformálne stretnutia venovaného mestskému umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí.

Podujatie s edukačným charakterom snažiace sa priblížiť širšej verejnosti „urban art“, čiže umenie vznikajúce v meste, na sídlisku, ako aj motivovať mladých ľudí žijúcich v centrách miest, ich sídliskách a obytných mestských štvrtiach ku kreatívnej tvorbe, sebarealizácii a tak ich vystriehnuť od nástrah, ktoré ponúka mesto. Takisto umožniť stretnutie autorov, umelcov, ich fanúšikov za účelom vzájomnej výmeny skúseností, postrehov, tvorby, zručnosti, prostredníctvom verejných diskusií, prednášok, interaktívnych workshopov, praktických ukážok, tréningov a živých performance. Otvoriť diskusiu na túto tému, kde potreba diskutovať je v každom smere veľmi dôležitá. Dať priestor mladým ľuďom, ktorý sa či už na profesionálnej alebo len amatérskej úrovni venujú svojmu koníčku, rozvíjajú svoju kreativitu alebo sa inak sebarealizujú sa.