autor: Martin Brix
dátum: 18.11.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


Urban Art Session vol. 3: VÝTVARNÔ

Čerstvé Ovocie a ArtAttack si po roku opäť pripravili jedno z vydaní z cyklu neformálnych stretnutí. Srdečne pozývame všetkých priaznivcov umenia do ateliéru Bavlna. Mestská kultúra v rôznych obmenách neustále expanduje do menších miest a obcí. Preto sme sa rozhodli, v rámci spoločnej výstavy, predstaviť troch vizuálne zdatných umelcov z Dolného Kubína. Mesta, ktoré v obkľúčení hôr (mohlo by sa zdať) nemá nič spoločné s kultúrou v meste. Opak je pravdou. O svojej výtvarnej zdatnosti presvedčia fotograf, writer a rezbár. Všetci traja používajú prírodu, rovnako aj ulicu ako múzu pre kreatívne sebavyjadrenie.

Program je nasledovný:
Piatok 21.11. / 19:00 Vernisáž výstavy: Na trase Kubín -> Bratislava -> svet
Sobota 22.11. / 15:00 – 20:00 Výstava + Workshopy + Live Art

Peter Gall – fotograf predstaví sériu Mokrô, zobrazujúcu portréty ľudí, na ktorých sa leje voda. Vďaka vode ako netradičnému prvku pri fotografovaní portrétu, dochádza z veľkej časti u fotografovanej osoby k odpútaniu sa od myšlienok, čím sa ocitá v stave bezmyšlienkovitom, teda iba je.

Radim Neznámy – graffiti writer, street art výtvarník, v občianskom preukaze má pri svojom mene ročník 1994, mladý generačne avšak nie skvelou technikou maľby. Viac sa dozviete v krátkom dokumente.

Vladimír Zrník
– rezba, maľba, grafika, video, kresba – Vlado je jednoducho vizuálny multi inštrumentalista. Predstaví drevené sochy – objekty.

Neoficiálnym štvrtým hosťom bude Igor Benko, ktorý počas soboty vytvorí na 3D tlačiarni hlavu minuloročného galeristu Michala Haziora.

Na sobotu si Peter Gall pripravil “foto happening”, kedy prenesie kus ulice z Dolného Kubína priamo do Bratislavy. Návštevníci si budú môcť vytvoriť za pomoci rekvizít (bicykel, značka, krompáč …) vlastnú pouličnú fotku. Neznámy bude naživo maľovať a na mieste bude tiež možné kúpiť produkty bežnej spotreby: hudobné nosiče, knihy, časopisy atď.

Vážime si architektúru rovnako ako iné formy umenia, preto prosíme všetkých návštevníkov aby sa správali kultúrne a nemaľovali NIKDE! Budova je technickou pamiatkou a bola postavená v roku 1900. Vstup je voľný. POZOR, nejedná sa o párty, a preto vás prosíme sa podľa toho aj správať. Ďakujeme.

Urban Art Session 3 from ajlavmjuzik on Vimeo.

Miesto konania:
Ateliér BAVLNA – Páričkova 18 – Cvernovka Bratislava
Pozrite si mapu – www.artattackshop.sk/ako-nas-najdete

ArtAttack
web: http://www.artattack.sk/
facebook: https://www.facebook.com/artattack.sk

Čerstvé Ovocie
web: http://www.cerstveovocie.sk
facebook: https://www.facebook.com/cerstveovocie 


Organizuje Čerstvé Ovocie, n.o. v spolupráci s ArtAttack-om.
Projekt vznikol za podpory Ministerstva kultúry SR.
partneri: Jameson Ambassador Slovensko
medialni partneri: Radio_FMCITYLIFE.SKREFRESHERshiz.skDOBA Magazín
ďakujeme: Slowatchwww.redbull.skExcelentAjlávmjuzik


Urban Art Session 

Neformálne stretnutia venovaného mestskému umeniu, subkultúram a životu mladých ľudí. 

Podujatie s edukačným charakterom snažiace sa priblížiť širšej verejnosti „urban art“, čiže umenie vznikajúce v meste, na sídlisku, ako aj motivovať mladých ľudí žijúcich v centrách miest, ich sídliskách a obytných mestských štvrtiach ku kreatívnej tvorbe, sebarealizácii a tak ich vystriehnuť od nástrah, ktoré ponúka mesto. Takisto umožniť stretnutie autorov, umelcov, ich fanúšikov za účelom vzájomnej výmeny skúseností, postrehov, tvorby, zručnosti, prostredníctvom verejných diskusií, prednášok, interaktívnych workshopov, praktických ukážok, tréningov a živých performance. Otvoriť diskusiu na túto tému, kde potreba diskutovať je v každom smere veľmi dôležitá. Dať priestor mladým ľuďom, ktorý sa či už na profesionálnej alebo len amatérskej úrovni venujú svojmu koníčku, rozvíjajú svoju kreativitu alebo sa inak sebarealizujú sa.