autor: Martin Brix
dátum: 01.08.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Urban Market Workshopy na Grape Festivale 2012

Aj tento rok sa na Grape Festivale v Piešťanoch, druhý augustový víkend, čieže 10.-11.08.2012, môžete tešiť na bohatú nádielku kreatívnych workshopov, čiže tvorivých dielni. Kde inde ako v Urban Market Zóne. Osem workshopov vám spestrí nakupovanie, tvorivo vás naladí a určite si sami odnesiete niečo pekné, vlastnoručne urobené. Zastavte sa a vyskúšajte si to na vlasné ruky. A takto to bude vyzerať:

Keyoka origami workshop
piatok:16:00 - 19:00
sobota: 15:00 - 19:00

Chceš mať po festivale opicu, z ktorej ťa nebude bolieť hlava? Príď si ju poskladať z papiera na Keyoka.sk origami workshop a urob z nej brošňu! S originálnym japonským papierom washi a množstvom zábavy sa niečo naučíš a niečo odnesieš. Naučíme ťa poskladať jednoduché tvary, z ktorých sa dajú vyrobiť krásne ľahké nositeľné šperky, brošne, náušnice a náhrdelníky. Nepotrebuješ nič len pevné ruky, trochu trpezlivosti a sústredenia. Uvidíš, že s trochou fantázie si vieš vyrobiť aj vlastný neopakovateľný šperk! Origami a washi papier sú k dispozícii v rámci workshopu. Tešíme sa na vás v zóne Urban Marketu.

Viac o workshope na Facebooku.

FACEBOOK

Workshop Polymorf Instant shop
piatok:16:00 - 18:00
sobota: 13:00 - 15:00

Na festivale sa to bude len hemžiť fotoaparátmi. Ale iba správny macher si vezme zo sebou polaroid. Ak také nemáš, nemusíš smútiť. Príď na Urban Market a na workshope s Polymorfom a Instant shopom si budeš môcť vyskúšať nielen fotografovanie s polaroidom ale aj techniku lift-off. Vytvor pre seba a priateľov nezabudnuteľnú spomienku a taktiež originálnu pohľadnicu.

Workshop bude prebiehať v malých skupinkách, preto sa nezabudnite zapísať v stánku, aby na vás ostalo miesto.

FACEBOOK

ReCreativity workshop
sobota: 12:00 - 19:00

Ak ti na festivale ukradnú peňaženku nemusíš smútiť. ReCreativity workshop prostredníctvom recyklačnej techniky ťa naučí niečo o ekológii, smetiach a aj to, ako si možno z jednej krabice od džúsu vyrobiť peňaženku. A ak by sa niekomu málilo workshop bude prebiehať v anglickom alebo maďarskom jazyku.

FACEBOOK

Tlis workshop
piatok:16:00 - 19:00
sobota: 11:00 - 18:00

Ako to asi funguje v takom rádiu? Na festivale bude veľa hudby, napriek tomu, sa jedno študentské rádio príde na festival ukázať.

Workshop má za cieľ priblížiť rádiové vysielanie návštevníkom festivalu. Improvizované štúdio umožní vytvoriť rozhovory s návštevníkmi a účinkujúcimi, vytvárať živé zvukové experimenty, okúsiť stres z mikrofónu a vytiahnuť tu správnu šabľu.

Ďalej workshop počíta s:
- Návštevnou knihou, spomienkovou fotodokumentáciou a kronikou pre všetkých bývalých členov
- Vzorové konkurzové testy pre prípadných konkurzantov
- Zbieranie a verejnú dostupnosť demo nahrávok začínajúcich kapiel
- Podávanie bezplatného osvieženia pre okoloidúcich
- Marketingové materiály o Tlise a príbuzných organizáciách


Inspire komix workshop
sobota: 17:00 - 19:00

Určite ste už postíhali tento rok všetky možné komixové filmové premiéry. Príďte si vyrobiť vlastný komix s časopisom Inspire. Okrem toho sa budete môcť inšpirovať čítaním, rozprávaním a ak sa zadarí aj vešaním vašich nápadov.

Budete k tomu potrebovať minimálne jednu hlavu, dve ruky, papier, lepidlo a dobrú náladu. Väčšinu zabezpečí Urban Market a časopis Inspire. Preto neváhajte a naštartujte svoj Batmobil a prifrčte do Piešťan na letisko.

FACEBOOK

Provocation Bureau workshop
piatok:16:00 - 19:00
sobota: 13:00 - 18:00

Čo by ocenil každý návštevník letného festivalu? Okrem balíčka ibuprofenu, kondómov a regulérnych záchodov túži v tridsať stupňových horúčavách po schladení.  Preto sme sa rozhodli, že návštevníkom Grapu ukážeme, ako si s minimom námahy vyrobiť vejár. A nie len tak hocijaký. Keďže sme provokatéri telom aj dušou, naše vejáre budú mať nečakané tvary. Okrem klasických skladaných vejárov a vejárikov v japonskom štýle sa po workskope grapisti v provokačnom duchu poovievajú  prsiami, penismi či vagínami. Použiť budú môct najrôznejšie materiály, techniky a vejárik si môžu vyrobiť aj z jedinečného brandovaného papiera, vyrobeného extra pre príležitosť workshopu. Všetko potrebné zabezpečíme u nás, jediné, čo workshopista potrebuje je prvokačný duch a chuť tvoriť. Kreativite sa medze nekladú.

Ako bonus si v stánku Provocation Bureau budú môcť návštevníci počas celého Grapu kúpiť handmade výrobky značky  JK | Jana Kadlíčková.

FACEBOOK

Connect workshop
piatok:16:00 - 19:00
sobota: 11:00 - 18:00

Connect je priestor pre kreatívnych ľudí, ktorí pochopili, že práca doma skôr myšlienky potláča, ako ich vytvára. Connect je tiež pre ľudí, ktorí majú chuť zdieľať dobré nápady a realizovať ich spolu s ďalšími inšpiratívnymi ľudmi. Sme presvedčení, že "Homeoffice is dead" a preto pracujeme spoločne. Kdekoľvek. Aj na festivale GRAPE. Aby ste si mohli vyskúšať coworking v praxi, prinášame Connect priamo k vam, na Grape.

Čo u nás nájdete?
- networkingové aktivity, kde spoznáte zaujímavých nadšených ľudí,
- Wall of Ideas - môžete priniesť svoje nápady a inšpirovať sa nápadmi iných
- máte možnosť stať sa virtuálnym členom Connect a zistiť aké výhody to prináša
- ak máte nápad a rozmýšľate čo s ním ďalej, príďte si k nám po feedback. Zadarmo!
- vyskúšajte si, aké je to prezentovať svoj business za 5 minút. Give me 5! Pitch your idea or business plan!

Connect je o spájaní, radi vás nakopneme či ukážeme správny smer.
Pretože byť single je síce trendy, ale v biznise to určite neplatí!

FACEBOOK

Hlupane na bráne: Zvečni sa na Grape
Piatok: 16:00 – 19:00
Sobota: 11:00 – 19:00

Tvoje letné festivalové zážitky nemusia skončiť s posledným koncertom. To, ako ťa Grape baví, môžeš zvečniť na našej interaktívnej foto-tabuli. Svet Hlupaní na bráne, v ktorom kultúra nielen prežíva, ale žije, môžeš prostredníctvom tabule zažiť v koži  šarmantných mačiek. Práve tie budeš môcť ľubovoľne „potetovať“ a zachytiť tak všetko, k čomu ťa festival inšpiruje. Všetky diela, ktoré na doske vytvoria návštevníci, nájdeš odfotené na Facebooku Hlupaní na bráne.

FACEBOOK

Nezabudnite, vidíme sa na festivale Grape 10.-11.08.2012. Sledujte náš Urban Market facebook, kde vždy nájdete čerstvé novinky.