autor: Nikola Luzárová
dátum: 08.02.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


V nedeľu nebude nuda

Tradičnou súčasťou každého Urban Marketu bývajú workshopy. 
Aj pre tento market sme pripravili pár workshopov, počas ktorých sa niečo naučíš a odnesieš si domov exkluzívny kúsok.

Organizátori z Poľského Kioosku pripravili pre návštevníkov workshop, kde si každý bude môcť vyrobiť svoju vlastnú knižku. Kioosk je mladý market, ktorý sa venuje prezentácii knižného dizajnu a nízkonákladových knižných produkcií.

Naši priatelia zo SLOWATCH si pripravili dve aktivity. Keďže vonku je ešte zima a my nechceme aby vám bolo zima na uši a na hlavu, stačí sa odfotiť v stánku SLOWATCH  a môžete vyhrať čiapku.
Okrem toho ťa naučia ako vyrobiť neopozeraný darček. Neprezradíme postup, pretože po ten by bolo najlepšie prísť v nedeľu do Starej Tržnice. Pridáme jeden motivačný obrázok.

Scratch me 

 

Pri fotke ešte ostaneme. INSTANTSHOP pripravil pre nás polaroidový workshop. Každého účastníka lektor odfotí alebo sa môžu účastníci pofotiť sami. Fotografiu pod teplom fénu rozlepíš a môžeš pod ňu nalepiť iné obrázky. Viac o workshope a instantnej technike až na mieste.

Workshop MADE'n'REMADE povedie Helmona / Anna Deak

V rámci workshopu MADE'n'REMADE sa účastníci budú zaoberať otázkou recyklácie a znovu-pretvárania starých nepotrebných materiálov. Ide hlavne o malé hračky, staré nádoby, hardware, drobný stavebný materiál a kartóny. Na workshope budeme vytvárať vlastné šperky, bytové dekorácie a vôbec čokoľvek, čo nás napadne. Hrať sa budeme s materiálmi ako sklo, plasty, kov a drobné súčiastky, budeme používať chemické lepidlá a naučíme sa pracovať s kliešťami. Preto je workshop nevhodný pre malé deti do 5 rokov, a deti do 12 rokov by mali prísť v sprievode dospelej osoby.
 

Tí, ktorí by radšej len sedeli a nič nerobili ani robiť nič nebudú musieť. Stačí mať kúsok šťastia. Internetový obchod Barber.sk pre vás v spolupráci s barbershopom Gentleman’s World a stylistkou pin-up módy Lucid Style pripravil exhibíciu, počas ktorej zhliadnete live premeny muža v upraveného gentlemana a slečnu v pin-up girl. Na pódiu bude prebiehať úprava brady a klasický pánsky strih a následne klasické mokré holenie britvou v podaní barbera zo spomínaného salónu a popritom sa vám bude pred očami meniť „obyčajná“ slečna na tzv. Pin-up girl z 50-tych rokov.

V Starej Tržnici bude VISEGRAD MARKET už od 11:00. Prídi ochutnať dizajn z Višegrádskej štvorky.
Program nájdeš tu