autor: Martin Brix
dátum: 24.01.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


Visegrad Markets

Úvodné podujatie Visegrad Markets prináša na jedno miesto dizajn zo všetkých štyroch krajín Višegrádskej štvorky. 
Urban Market (SK), WAMP (HU), designSUPERMARKET (CZ) a Kioosk (PL) prinesú 9. februára do Starej tržnice to najlepšie zo svojej ponuky a spoločne sa predstavia bratislavskej verejnosti.

https://www.facebook.com/events/264096477082361/

Visegrad Markets je novým projektom projektom Aliancie Stará Tržnica, realizovaným s podporou Višegrádskeho fondu a v spolupráci s Čerstvé Ovocie, n.o.
Po úvodnom, spoločnom stretnutí sa v tržnici štyrikrát ročne pod hlavičkou Visegrad Markets uskutoční jeden z vybraných dizajnových trhov z krajín Višegrádskej štvorky.
Príďte sa inšpirovať a podporiť mladý, nezávislý dizajn z V4!

http://visegradmarkets.sk/


WAMP
WAMP je komunitné podujatie, konajúce sa (väčšinou) raz mesačne v centre Budapešti. WAMP je stretávacím bodom kreatívnych ľudí a trendsetterov, ktorých sem lákajú mladí dizajnéri, pre ktorých je WAMP priestorom na prezentáciu ich tvorby.
Raz ročne WAMP pozýva najväčšie talenty a profesionálnych dizajnérov z celého sveta, aby prezentovali svoju prácu a talent v Budapešti a práve teraz WAMP mieri Bratislavy!
http://wamp.hu/en

designSUPERMARKET
designSUPERMARKET je medzinárodný festival súčasného dizajnu, ktorý sa koná v Čechách od roku 2007. Ambíciou trhu je vytvoriť platformu na prezentáciu a predaj originálnych kúskov z oblasti produktového, módneho a grafického dizajnu, šperkov a doplnkov od v súčasnoti najlepších českých a zahraničných mladých profesionálov a talentovaných študentov.
http://www.designsupermarket.cz/

Kioosk
Kioosk je nezávislý vydavateľský festival v Krakowe, zameraný na prezentáciu nezávislých publikácií a "self-publishing". Je prvý svojho druhu v Krakowe a predstavuje tak unikátnu príležitosť, ako priviesť na jedno miesto autorov aj ich čitateľov.
http://www.kioosk.pl/

Urban Market
Urban Market je najväčším a najznámejším podujatím zameraným na prezentáciu súčasnej módnej a dizajnovej tvorby a umenia od profesionálov i amatérov na Slovensku.
Okrem predajnej časti je súčasťou Urban Marketu aj bohatý sprievodný program s koncertami, workshopmi, módnymi prehliadkami, diskusiami, výstavami etc.
Čerstvé Ovocie, n.o., organizátor Urban Market, je tiež spoluorganizátorom Visegrad Markets.
http://www.urbanmarket.sk/

Podujatie sa uskutoční s podporou International Visegrad Fund.
Partneri podujatia: Čerstvé Ovocie, n.o., Poľský inštitút Bratislava, Maďarský inštitút v Bratislave, České centrum v Bratislave
Zúčastnení partneri: WAMP, designSUPERMARKET, Kioosk a Urban Market

Vstup na podujatie je zdarma!