autor: Martin Brix
dátum: 30.01.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


Visegrad Markets Warm-Up Party

Hudba strednej Európy! Warm-Up Party v podaní štyroch DJov z krajín Višegrádskej štvorky. Večer zahrá Junior zo Slovenska, český DJ AKA, poľský DJ a skladateľ CueFX Band a maďarský DJ JumoDaddy (Irie Maffia). Party prinesie zmes freestylu, progresívnej elektronickej hudby či kombináciu súčasnej elektronickej hudby s jazzom.

DJ Junior (SK)
DJ s freestylovými setmi, v ktorých cítiť zmes brokenbeatu, drum'n'bassu, hip hopu, dubstepu, downtempa, wonky alebo elektroniky. DJ Junior začínal v legendárnom klube Spojka. Okrem djingu sa venoval aj spoluorganizovaniu festivalu Wilsonic a koordinácii projektu Red Bull Music Academy na Slovensku. Za ten čas sa stretol za jedným stolom s legendami ako: Daddy G (Massive Attack), Andrew Weatherall (Two Lone Swordsman), Kode9 či Dixon.

DJ AKA (CZ)
jeden z technicky najlepších DJov na území Česka a Slovenska. AKA (Ty Nikdy) sa DJingu venuje od roku 2001. Hral na viacerých známych podujatiach ako Pohoda, Creamfields alebo HipHop Kemp, nehovoriac o početných klubových vystúpeniach. Od roku 2008 sa venuje vlastnej hudobnej produkcii.
Link: https://soundcloud.com/dj-aka

CueFX Band (PL)
producent, skladateľ a DJ kombinuje súčasné trendy elektronickej hudby s jazzom v klasickom a avantgardnom prevedení. CueFX Band je dobre známy nielen sliezskemu klubovému publiku. Je členom kolektívov Karbonauci a Silesian Banquet Union, rezident katovického Jazz Clubu Hypnóza, pred štyrmi rokmi vydal debutový album "70 BPM". Odvtedy stále nahráva a vydáva skladby. V roku 2012 mu vyšiel album "International Post-War Chill", na ktorom sa objavilo niekoľko hosti, predovšetkým z jazzového prostredia.
Link: https://soundcloud.com/cuefx

JumoDaddy (HU)
budapeštiansky DJ a producent, ktorý sa zameriava na progresívnu elektronickú hudbu. Je súčasťou živej kapely Irie Maffia, korá sa zameriava na reggae, dancehall, hiplife, cumbiu a inú tropickú dance music. Prvé LP Fel a kezekkel! (Hands in the air) vydali v roku 2007. Irie Maffia hraka takmer na všetkých maďarských festivaloch a ďalších európskych hudobných podujatiach. 
Link: https://soundcloud.com/jumodaddy

Visegrad Markets otvorenie a diskusia
pred Warm-Up Party prebehne oficiálne otvorenie série Visegrad Markets, kde sa predstavia projekty Urban Market (SK), WAMP (HU), designSUPERMARKET (CZ) a Kioosk (PL), spojené s verejnou diskusiou s organizátormi so všetkých štyroch partnerských krajín pod vedením Illah Van Oijen. Diskusia začína o 20.00 hod. a vstup je zdarma.

Viac informácii o Visegrad Markets: www.facebook.com/events/264096477082361

7. 2. (piatok)
Štart: 21:00
Vstup: 5€

Partneri: shiz.skDOBA MagazínInspire magazineRadio_FMCITYLIFE.SKLemon