autor: Martin Brix
dátum: 18.04.2012
zdroj: www.urbanet.sk


Výzva na zasielanie fotografií: festival urbanE.T.

Bratislava zažije jedinečný mestský festival urbanE.T. !

Výzva na zasielanie fotografií na tému: „Rača - miesto, ktoré mám rád“, ktoré budú vystavené v galérii-električke.

UrbanE.T. v spolupráci s Čerstvým Ovocím pre vás pripravujú v dňoch 1. - 3.6.2012 pojazdnú galériu alebo inak povedané galériu fotografií v električke číslo 3/8 na trase Rača - Námestie SNP - Kamenné námestie - Ružinov. Fotografie budú od Vás všetkých v nezávislosti na veku, pohlaví, povolaní, profesionalite. Jednoducho do výstavy sa môže zapojiť každý. Preto by sme Vás chceli vyzvať aby ste Vaše fotografie na tému: „Rača - miesto, ktoré mám rád“, zasielali v čo najlepšej kvalite na e-mail: tip@cerstveovocie.sk. Do správy napíšte „urbanET foto vystava“ a nezabudnite pridať aj svoje meno. Pre tie najlepšie fotografie bude pripravené aj nejaké to prekvapenie.

Viac o festivale:

Bratislava – Mestská časť Rača 1.6.- 3.6. 2012 zažije prvý krát jedinečný „mestský festival“ urbanE.T. Program festivalu sa skladá z umeleckých a interaktívnych intervencií v mestskom priestore, výstav, filmových projekcií, workshopov, mestských hier, koncertov, diskusií a odbornej konferencie. V meste sa budú koncentrovať najvýznamnejšie NGO v SR, venujúce sa mestu a jeho rozvoju. Takisto aj odborníci z oblasti architektúry, urbanizmu, marketingu, psychológie a pod. Prinesieme kultúru a osvetu pútavým spôsobom, ale takisto aj relevantné výstupy pre mesto a jeho budúci rozvoj. To všetko pre ľudí a o ľuďoch, pretože práve ľudia tvoria mesto! urbanE.T. je kultúrno-sociologicko komunitný projekt, ktorý pracuje s témou mesta ako so živou štruktúrou a organizmom. Venuje sa pritom v prvom rade architektúre a urbanizmu ako platforme pre sociálny a kultúrny život v meste. Za cieľ si primárne kladie deklarovať verejnú povahu verejných priestorov!

Po minuloročnom úspešnom prvom ročníku mestského festivalu urbanE.T. v Ružomberku, ktorý sa konal 31.3. – 2.4. 2011, sa projekt presúva priamo do Bratislavy a to do mestskej časti Rača. Hneď na úvod príprav festivalu sa významnými partnermi stalo Mesto Bratislava-časť Rača, Inštitút urbánneho rozvoja, Slovenská Technická Univerzita, nadácia Ekopolis, Cyklokoalícia a mnohí ďalší.

Program festivalu urbanE.T. sa bude tradične skladať zo štyroch blokov urbanEDU, urbanART, urbanGAME, a urbanTRIP. V bloku urbanEDU ide najmä o vzdelávacie aktivity o verejných priestoroch a meste vôbec. Cieľom je ukázať verejnosti ako sa podieľať na plánovaní a tvorbe svojho okolia. Nosným prvkom je odborná konferencia na tému „Tradičné hodnoty územia vs. developerské záujmy”. Súčasťou bloku bude ďalej Občianska mapa, projekt „World Café“, filmové projekcie a ďalšie. UrbanART predstavuje rôznorodú umeleckú, či kultúrnu intervenciu vo verejných priestoroch, ako aj ich nevšedné dotváranie a oživenie. Súčasťou budú najmä výstavy, koncerty, vystúpenia umelcov, mapping show a ďalšie. UrbanTRIP znamená objavovanie špecifických hmotných či abstraktných, moderných a historických stránok mesta najmä prostredníctvom komentovanej exkurzie mestom. No a na záver blok urbanGAME mesto premení na gigantické ihrisko, divadelnú arénu alebo tanečnú scénu. Súčasťou sú urbanGOLF, urbanFREEZE, urbanCURLING, urbanLEGO a mnohé ďalšie.

Sledujte aj facebook stránky:

urbanE.T.Česrtvé Ovocie