autor: Martin Brix
dátum: 21.05.2012
zdroj: www.askingarchitecture.sk


Asking Architecture presents (3)

Tretie zo série šiestich májových podujatí, na ktorých sa verejnosti predstavia organizácie, ktorých projekty budú súčasťou slovenskej expozície na 13. Bienále architektúry v Benátkach 2012, sa uskutoční 17. mája v design factory. Tentokrát sa vám predstavia: Anna CséfalvayPavlína Morháčová a H3T architekti.

17. máj 2012, 18:00 Designfactory

Anna Cséfalvay
Subjektívne Variácie (SK)
Ak architektúra je text a text je architektúra, moje osobné vyznanie “Subjektívne Variácie” je na pomedzí tých dvoch prelínajúcich sa svetov.
Hrám sa, verbalizujem, definujem, píšem, tvorím, staviam.
Pochybujem.
Text je lineárny, striktne štrukturovaný.
Obsah je ako sieť voľne používajúca odkazy mimo seba.
Preto inštalácia (text umiestnený v danom priestore) by mala poskytnúť jasnú čitateľnosť textu, ale zároveň umožniť voľnejšiu interpretáciu ako v klasickej papierovej forme.

Pavlína Morháčová, grafická dizajnérka
M_P_BA 2011
Projekt M_P_ BA, zbiera a kumuluje tipy na obľúbené miesta bratislavčanov. Je akýmsi alternatívnym turistickým sprievodcom pre náročnejších domácich, ktorí takto môžu preniknúť hlbšie do atmosféry mesta, pripomenúť si že už dlho neboli na Slavíne, lanovke, či Sandbergu, alebo objaviť úplne nové autentické atrakcie, ktoré sa pred nimi doposiaľ skrývali.
Formou subjektívnych názorov a príbehov ľudí sa napríklad dozviete kde sa dá povoziť na paternosteri, kde je pekný výhľad a čokoládové soufflé, kedy je blšák na Interi, alebo kde sa ukrýva fontána pre Zuzanu. Môžete tu nájsť originálne tipy na miesta na rande, na víkendový program s deťmi, či len tak sa dozvedieť niečo viac o veciach, okolo ktorých chodíme tak často, že ich už ani nevidíme.
M_P_ BA mapuje okrem pekných miest aj príjemné podniky, reštaurácie, obchody a miesta, kde zastal čas. Tu si vďaka pôvodným interiérom, zaprášeným dekoráciam i návštevníkom pripomeniete atmosféru našej nedávnej histórie.
Okrem webu (www.mpba.sk) má M_P_ BA aj podobu papierovej mapy, aby ste ju mohli mať v teréne vždy poruke. To všetko aj v anglickej verzii, dostupnej náročnejším turistom, či zahraničným študentom. Aktuálne miesta predaja aj s bližšími informáciami nájdete na http://mpba.sk/chcem.

H3T architekti
Věnujeme se všem podnětům, jež architektura nabízí. Zajímá nás prostředí měst i krajina. Pracujeme s každým měřítkem i obsahem. Limity určuje naše svědomí.
http://www.h3t.cz/

Podujatia začínajú vždy o 18:00, zmena programu vyhradená.
Z dôvodu obmedzenej kapacity odporúčame registráciu na adrese registracia@askingarchitecture.sk
Podujatie pripravili: Mladý pes n.o.Čerstvé Ovocie, n.o. a o.z. rese arch
Za mediálnu podporu ďakujeme: citylife.sk
Pre aktuálne info sledujte askingarchitecture.sk a facebook.com/askingarchitecture.
Adresa priestoru: Designfactory, Bottova 2, 811 09, Bratislava, http://www.designfactory.sk/sk/