autor: Martin Brix
dátum: 05.09.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


BLAF Market 2013 x Bratislava Art Festival

BLAF market - Veci ručne vyrobené, výnimočné, svieže, čerstvé a presne také, aké isto hľadáte.

Hľadáme skryté talenty, handmade tvorby, nezávislej módy a dizajnu. Si módny alebo produktový dizajnér, textilný návrhár, šperkár, ilustrátor alebo grafik, kreatívec, handmadeista alebo iný tvorivý umelec? Máš chuť odprezentovať svoju tvorbu a ukázať sa širšiemu publiku? Tak hľadáme práve teba! Ponúkame Vám priestor na prezentáciu Vašej tvorby na podujatí BLAF Market 2013, ktorý bude súčasťou Bratilsava Art Festivalu - BLAF. Toto outdoorové podujatie sa uskutoční 28. – 29. 9. 2013 (sobota, nedeľa), na nádvorí Slovenskej národnej galérie v Bratislave. Ak máte záujem tak napíšte mail na market@cerstveovocie.sk, kde Vám obratom pošleme všetky podmienky účasti. Registrácia potrvá do 20. septembra. Tešíme sa na Vás!

prihlásenie na: market@cerstveovocie.sk


BLAF Market je sprievodné podujatie, ktoré bude prebiehať na nádvorí SNG (to je presne to, kde sú tie siete na ležanie, malinovky, ping pong a šachy a ktoré máme všetci tak radi) počas víkendu 28. a 29. septembra 2013. Budete teda môcť aj vidieť, chytať, kúpiť, závidieť, nazízať, vyrábať, navštevovať, vychutnávať, počúvať, prechádzať sa a plánovať.

Čerstvé Ovocie, n.o. predstaví 25 originálnych značiek nie len zo Slovenska, ktoré ukážu, že originálnosť, unikátnosť a jedinečnosť nie je len pre horných 10 000. Kreatívne značky, novinky, knižky, ručne vytvorené, graficky výnimočné, voňavé, čerstvé, svieže a presne také, aké isto hľadáte, budú na Blaf Markete!

BLAF MARKET 2013 x Bratislava Art Festival - BLAF

Festival vizuálneho umenia a kultúry BLAF 2013 sa bude konať v dňoch 26. až 29. septembra 2013, od štvrtka do nedele.
Primárnou ambíciou festivalu naďalej ostáva prezentovať súčasné umenie príťažlivou formou smerom k širokej cieľovej kategórii lokálneho obyvateľstva, s dôrazom na širokú cieľovú skupinu - nie len profesionálov na poli vizuálneho umenia, ale aj a najmä laikov a nezainteresovanú verejnosť. BLAF chce zároveň podporovať network bratislavských štátnych, mestských i súkromných galérií, ktoré prípravou vlastnej pestrej dramaturgie sprostredkujú svoj program počas štyroch dní trvania projektu publiku pod jedným strešným podujatím.

V roku 2013 prinesie festival niekoľko programových inovácií. Organizátori sa rozhodli podporiť programovú zložku podujatia vlastnou dramaturgiou. V rámci nej pribudne tento rok na festivale performatívna zložka, kedy lokálni i zahraniční umelci vystúpia v širšom centre Starého mesta, v interiéroch i mestských exteriéroch, so svojimi performance. Posilnená bude i prednášková časť festivalu, kedy by denne mali vystúpiť dvaja zahraniční hostia a sprostredkovať svoje skúsenosti z oblasti súčasného umenia, jeho prevádzky, podpory, z oblasti zaujímavých inštitúcií či súčasného kurátorstva. V neposlednom rade ostanú neoddeliteľnou súčasťou festivalu BLAF sprievodné podujatia, kam spadá aj otvárací koncert súčasných popových kapiel Le PAYACO, Puding Pani Elvisovej a ZÓNA A, výstava svetoznámeho fotografa Maria Testina, prednášky zahraničných o domácich hostí z oblasti umenia, módy, dizajnu (Patrizia Urquiola), prednášky pozvaných hostí, workshopy pre deti, programy pre rodiny s deťmi, či stretnutie predstaviteľov medzinárodnej asociácie výtvarných kritikov AICA a bohatý program participujúcich galérií.

HLAVNÉ AKTIVITY FESTIVALU 26. - 29. september 2013: 
1. PROGRAMOVÁ PONUKA GALÉRIÍ A SPRIEVODNÉ PODUJATIA 
(workshopy, koncerty, vzdelávacie programy, edukatívne programy v galériách, lektorské výklady výstav, prezentácie umelcov atď.)
2. SITE-SPECIFIC PERFORMANCES A EFEMÉRNE MÉDIÁ 
(vystúpenia domácich a zahraničných umelcov v rôznych lokáciách v širšom centre Starého mesta)
3. PREDNÁŠKOVÝ BLOK 
(prednášky domácich a zahraničných odborníkov)

Festival bude prístupný širokej verejnosti opäť za jednotné (ne)vstupné 0 eur.

FACEBOOK Event

A takto to vyzeralo minulý rok: http://cerstveovocie.sk/clanok/fotoreport-blaf-market-2012

Čerstvé Ovocie:
www.cerstveovocie.sk
https://www.facebook.com/cerstveovocie
kontakt: market@cerstveovocie.sk

BLAF (Bratislava Art Festival) / 26. - 29.09. 2013:
www.blaf.sk
https://www.facebook.com/pages/BLAF-Bratislava-Art-Festival/141184135925171