autor: Martin Brix
dátum: 05.01.2015
zdroj: Čerstvé Ovocie


ČO NOSÍME A KDE BÝVAME

V poslednom, štvrtom vydaní Urban Art Session sme si posvietili na ďalšiu zložku našich mestských životov. A keď už tak rovno na dve. Témou posledného Urban Art Session s podtitulom Urban Deko bola nie len kultúra mestskej módy, ale aj bývania. Spojenie osobného štýlu a preferencií a jeho pretransformovanie do priestoru nám najbližšieho - domova. Na otázky ako na nás vplýva náš osobný štýl, spoločnosť, v ktorej sa pohybujeme, subkultúra, z ktorej vychádzame a ako to vplýva na naše interiéry, na to čo nosíme a ako chceme vyzerať sme mohli diskutovať spolu s Romi Klimekovou, Petrom Lančaričom a Soňou G. Lutherovou.

Spolu s OWL Illustartion prebehli nasledujúci deň Future Talks, neformálne prednášky a debaty s osobnosťami, ktoré svojou tvorbou ovplyvňujú budúcnosť, kde sa predstavili Cina Marcinková (Drevená Helena), Viktor Blaha (Bratiska) a Marcel Klimo (Space Unicorn) vo svojich neformálnych "talkoch"  tentokrát zaostrených na fashion industry.

Celé podujatie sprevádzala výstava Petra Lančariča - Sociologický portrét. Urban DEKO - téma posledného UAS vol. 4 bola súčasťou Urban Marketu 2014 (Winter Edition) v spolupráci s OWL Illustration.

Urban Art Session vol. 4: URBAN DEKO from Čerstvé Ovocie on Vimeo.

Čo je mesto ak nie ľudia? Mesto je architektúra, hudba, umenie, móda, dizajn ale hlavne mesto sú tí čo toto všetko vytvárajú. Áno, mesto sú ľudia - jednotlivci, komunity, projekty či subkultúry. Dennodenne nás obklopujú, stretávame sa s nimi. Občas je anonymné, niekedy až príliš verejné. Je heterogénne. A tak to má byť. Ďakujeme mestu, ktoré je inšpiráciou pre všetky témy Urban Art Session. Snáď sa stretneme pri nových témach aj v roku 2015.