autor: Martin Brix
dátum: 19.11.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


DRZÁ, ALE NIE VULGÁRNA, CITLIVÁ, NO NIE PATETICKÁ: MARTINA JAVOR

Pesničkárka Martina Javor sa vracia na domáce pódiá po roku života v Londýne. Ešte silnejšia osobnosť, ešte výraznejší názor. Martina sa s gitarou narodila, všetko si píše sama. Má za chrbtom kapelu plnú šikovných muzikantov: Ján Kružliak ml., Peter a Miloš Bulíkovci, Valér Miko a Luboš Ežo Ambrozai. 

Martina je drzá, ale nie vulgárna, citlivá, no nie patetická. Väčšinu textov píše v angličtine a na pódiu z nej vyráža sila ženskosti. Jej tvorba je postavená na výnimočnej farbe hlasu a úprimnosti hudby a textov. Táto mladá žena si nesie v rukách gitaru, folk, punk, pop... V poslednej dobe sa zvuk kapely vďaka novým, elektronickejším skladbám výrazne mení. Prvú ochutnávku mohli poslucháči zažiť napríklad na koncerte v rámci Dobrého Trhu alebo na Go2stagy, kde kapela vystupovala ako jeden z víťazov Demovnica_FM.  


Martina Javor sa spolu s kapelou predstaví v piatok 6.12. v Starej tržnici na zimnom vydaní Urban Marketu. Príjemné nakupovanie pri príjemnej hudbe, v zložení Martina Javor [guitar/vocal], Miloš Bulík [bass], Luboš Ežo Ambrozai [drums], Peter Bulík [guitar], Valér Miko [keyboards].

 

MYSPACEFACEBOOKSOUNDCLOUD

online videá:
UMENIE (rtvs)
Rooftop session


Ak sa chcete určite dostať na obe "after" party do KC Dunaj v rámci Urban Marketu ako aj na aj na Urban Market samotný, kupujte lístky v predpredaji (obmedzený počet).  Vstupenka za 10Eur zahŕňa vstup na:

6.12. / KC Dunaj: Secret Walls X Slovakia Grandfinal (Marek Cina vs Dian): DJ Yoda (UK/Ninja Tunes), DJ Hlavolam, DJ Wosa
7.12. / KC Dunaj: Urban-Market-Parket: Kasioboy, Bad Karma Boy, NobodyListen, Emonoizboyz, Boyees
6. - 8.12. / Stará tržnica: Urban Market 2013 (Winter Edition)

All accesss ticket: 10€ (limited edition) - predpredaj.sk
http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/567/urban-market-2013-winter-edition-