autor: Nikola Luzárová
dátum: 24.08.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


FEST dobrá Divadelná Nitra

September už mnohých z nás povolá do školských lavíc alebo do práce. Rozlúčime sa s letným uvoľneným tempom. Urobme to štýlovo a obohaťme svojho ducha kultúrou, hudbou, hovoreným slovom a divadlom.

Od roku 1992 sa v Nitre koná vždy koncom septembra najväčší divadelný festival na Slovensku. Festival divákovi ponúka prehliadku špičkového európskeho, predovšetkým činoherného divadla, prístupnú tanečnému, pohybovému, hudobnému, bábkovému i výtvarnému divadlu, vyhľadáva netradičné, inovatívne a inšpiratívne scénické diela, oboznamuje s novými tendenciami a s novými menami tvorcov, obsahuje bohatý sprievodný a pracovný program, dáva priestor iným druhom umenia a prezentácii regionálnych kultúrnych aktivít.

Keď už budete unavený z toľkých otázok „Vina, nevina?“ alebo „...byť, či nebyť?“ pozývame vás do festivalovej oddychovej zóny. Ak si toto miesto predstavujete ako jeden väčší biely stan, ktorý je zväčša vždy len pre VIP, tak ste tento krát na omyle. Oddychová zóna je komplexne pripravená pre všetky potreby návštevníka. Budete si môcť na námestí pred divadlom Andreja Bagara posedieť, prečítať knižky, započúvať sa do hudby alebo ruchu divadelnej vravy, zájsť na „fest dobrú“ kávičku či iný druh občerstvenia a potešiť svoje oči a telo na fest markete.

Fest market v produkcii Čerstvého Ovocia, n.o. vám predstaví 30 značiek nielen zo Slovenska. Zažite trh, ktorý spája umenie, módu, handmade ale aj istú tradíciu vo výrobe. Nechajte nás potešiť vaše oči a snáď zostanete aj na kus reči.
Na to aby ste sa osviežili, oddýchli si a strávili príjemne víkend nepotrebujete ísť do nákupného centra, alebo cestovať ďaleko za hranice Nitry. Svätoplukovo námestie vám ponúkne všetko tak, aby ste sa cítili výnimočne, príjemne, stretli priateľov.

Hľadáme skryté talenty, handmade tvorby, nezávislej módy a dizajnu. Si módny alebo produktový dizajnér, textilný návrhár, šperkár, ilustrátor alebo grafik, kreatívec, handmadeista alebo iný tvorivý umelec? Máš chuť odprezentovať svoju tvorbu a ukázať sa širšiemu publiku? Tak hľadáme práve teba! Ponúkame Vám priestor na prezentáciu Vašej tvorby na podujatí Fest Dizajn Market, ktoré bude súčasťou medzinárodného festivalu Divadelná Nitra. Toto outdoorové podujatie sa uskutoční 22.-23.09.2012 na Sätoplukovom námestí v Nitre (pred divadlom Andreja Bagara v Nitre). Ak máte záujem tak napíšte mail na nikola@cerstveovocie.sk, kde Vám obratom pošleme všetky podmienky účasti. Registrácia potrvá do 15. septembra. Tešíme sa na Vás!

prihlásenie na: nikola@cerstveovocie.sk

FACEBOOK Event

Fest dizajn market - trh spájajúci módu, doplnky, kultúru a oddych na jednom mieste vrámci festivalu Divadelná Nitra 2012.
dátum konania marketu: 22. – 23. 9. 2012 (sobota / nedeľa),
miesto konania marketu: Svätoplukovo námestie v Nitre

Fest food - festivalové dobroty na jednom mieste vrámci festivalu Divadelná Nitra 2012.
dátum konania: 21. – 23. 9. 2012 (piatok / sobota / nedeľa),
miesto konania: Svätoplukovo námestie v Nitre

Divadelná Nitra / 21. – 26. 9. 2012

Čerstvé Ovocie: www.cerstveovocie.sk
FACEBOOK

Divadelná Nitra: www.nitrafest.sk
FACEBOOK