autor: Martin Brix
dátum: 04.05.2012
zdroj: www.sashe.sk


SAShE Art Picnic v rámci Bratislavského Majálesu

"4.-6. máj 2012 SAShE Art Picnic pobeží na Tyršovom nábreží v rámci Bratislavského Majálesu s predpokladanou účasťou viac ako 30.000 návštevníkov. Tešíme sa, že sme vďaka vašej podpore dostali slovenských autorov ručne robených vecí z úzadia do centra pozornosti. Vidíme sa počas troch najfarebnejších dní v roku, priatelia."

Leto 2009, SAShE.sk je tesne pred spustením a malou hŕstkou oslovených autorov sa snaží v Trnavskom Amfiteátri ukázať ľuďom, ako vyzerá naživo domáca handmade tvorba v rámci prvého ročníka Art Picnic.

4.-6. máj 2012 SAShE Art Picnic pobeží na Tyršovom nábreží v rámci Bratislavského Majálesu s predpokladanou účasťou viac ako 30.000 návštevníkov.

Tešíme sa, že sme vďaka vašej podpore dostali slovenských autorov ručne robených vecí z úzadia do centra pozornosti. Ako bolo povedané na včerajšej tlačovej konferencii na bratislavskej radnici za účasti primátora Milana Ftáčnika, SAShE Art Picnic bude jednou z noviniek a oživení tradičného Bratislavského Majálesu.

Čo nás čaká počas troch najfarebnejších dní v roku?

SAShE Art Picnic bude otvorený:

v piatok 4.mája od 16:00 - do 22:00
v sobotu 5. mája od 12:00 - do 22:00
v nedeľu 6. mája od 12:00 - do 20:00

Art Picnic stan nájdete na Tyršovom nábreží, v blízkosti Sadu Janka Kráľa a pojme 50 značiek a stovky jedinečných kúskov od týchto autorov: LUMINI, Alala, mahuart,  scarysilver, yvonne, culinario, Hendamade, kima, kolacova, stofanell, amalia, MiraPodmanicka, SwanArt, NoiArt, monky, Salina1, drobatko, Rudakitana, zzuzzi, BooBak, maramanufaktura, Melly, natalyss, Icus, makagallik, vlasova.slavomira,  guappe, PoTvoRa, artistic, helmona, Jana_Melichova, nika, Petra Hilbert, ArtLitoria, Liza, Anja, Popular, Keramika_VaBa, littlemonster, nikkita, Adell, janulica, Tinuts, ty_Gallery, RiaBerec, mossae, skarazu, skretik, wishfish + mlsanie a osvieženie zabezpečia www.waflicky.skjemine a slobodnevinarstvo.sk

Opäť teda budete mať možnosť ukoristiť si niektorý z jedinečných kúskov, ktoré vás odlíšia v šedivom dave. Nájdete tu nespočetné množstvo originálnych šperkov, tašiek, doplnkov, oblečenia, či keramiky a iných farebných vecičiek.

Zároveň si budete môcť zapiknikovať v tráve a obdivovať umenie umelcov graffiti a streetartu. Príjemnú atmosféru SaShE Art Picnic doplnia aj zaujímavé športy a hry. Môžete sa tešiť na „netradičné chodenie po lane“, budete sa môcť posnažiť udržať „malú loptičku“ vo vzduchu, zahádzať si lietajúci tanier, či s partiou si zasúťažiť v petangu. 

SAShE Art Picnic je totiž vďaka spolupráci s n.o. Čerstvé Ovocie tento rok bohatší o skvelé aktivity, ktoré zabavia páriky, rodinky, ale aj jednotlivcov. Čaká vás:

Slackline
Na prvý pohľad ide o chodenie po lane, no v skutočnosti sa jedná o plochý popruh s dynamickými vlstnosťami, ktoré prinášajú nové výzvy a samozrejme aj veľkú porciu zábavy. Časť slacklinerov z československého GIBBON teamu vám ukáže, čo to znamená „trikovať na lajne“.

Footbag
Footbag sa hrá s malou loptičkou, ktorá je plnená olovkami, plastovými guličkami, alebo pieskom. Hrajú ho viacerí hráči stojaci v kruhu. Podstatou je udržať footbag vo vzduchu kopaním alebo odrážaním všetkými časťami tela okrem rúk.

Frisbee
Frisbee je lietajúci tanier, určený na rôzne športové, rekreačné či zábavné využitie. V rámci Bratislavského majálesu si budete môcť túto slnečnú hru zahrať so svojimi kamarátmi, či rodinou. K dispozícii budú na požičanie zdarma profi lietajúce taniere.

Petanque 
Pétanque alebo petank alebo petang je francúzska spoločenská hra pre dve 1-3 členné družstvá, ktoré sa snažia umiestniť gule čo najbližšie k cieľu. Ihriská budú k dispozícii, takisto na požičanie herné príslušenstvo a možno si urobíme aj turnaj.

Streetart
Rozhodli sme sa ponúknuť priestor pre spoločnú a spoločenskú hru. Jednotným médiom bude malá plastová kocka, s ktorou sa môže každý vyhrať sprejovaním, kreslením, zostavovaním rôznych obrazcov alebo ako sám uzná za vhodné.

Okrem nakupovacích, hodovacích, umeleckých a športkových aktivít potešíme aj diskusie, či nových informácií chtivých návštevníkom dvoma SAShE diskusiami:
 
V sobotu 5. mája o 16:00 pohovoríme s našimi hosťami na tému "Tvoríme si originálny svet - doma, v práci, na ulici!" a v rámci diskusie vás čaká aj workshop, kde si ukážeme jednoduché, ale efektívne výrobné techniky, ktoré zabavia celú rodinu a odbúrajú stres.
 
V nedeľu 6. mája o 14:00 budeme diskutovať o tom "Ako jesť zdravo, originálne a hravo?" apobavíme sa o tom, ako a z čoho tvoriť v domácom prostredí zdravé dobroty.
 
Ak sa vám stále máli, tak doplníme hudobné lákadlá. V piatok večer to na tyršovom nábreží odpália kapelky:

Puding pani Elvisovej - 18:30
Billy Barman - 19:45
Para - 21:00

V sobotu sa môžete tešiť na:
Jana Kirschner - 18:15
Hex - 19:30
Polemic - 20:45

Okrem toho bude po Dunaji premávať zdarma loď, ktorá vás dopraví priamo na Art Picnic, v nedeľu sa môžete zúčastniť cyklistického preteku a prekvapením bude ohňostroj zo Starého mosta.

Kompletný program nájdete na stránke Bratislavského Majálesu.

zdroj textu: www.sashe.sk