autor: Martin Brix
dátum: 16.04.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Slackline, Footbag, Frisbee a Petanque

Na tohtoročnom Bratislavskom Majálese sa môžete tešiť na farebnú SaShE Art Picnic zónu, ktorej príjemnú atmosféru doplnia aj zaujímavé športy a hry. Môžete sa tešiť na „netradičné chodenie po lane“, budete sa môcť posnažiť udržať „malú loptičku“ vo vzduchu, zahádzať si lietajúci tanier, či s partiou si zasúťažiť v petangu.


Slackline

Časť slacklinerov z československého GIBBON teamu sa teší na bratislavskú akciu Art Picnic, na ktorej sa budú môcť podeliť o nadšenie z nového, chytľavého a zábavného športu zvanom slackline. Tento šport, ktorý vyžaduje fyzickú aj psychickú kondíciu si získava nových záujemcov v priebehu ich prvých krokov. Po pár minútach pokusov, sa radujú z progresu ktorý dosiahli. Na prvý pohľad ide o chodenie po lane, no v skutočnosti sa jedná o plochý popruh ktorý má dynamické vlastnosti, ktoré prinášajú nové výzvy a samozrejme aj veľkú porciu zábavy. Práve slacklinové sety GIBBON sú ideálne ako pre začínajúcich tak aj pre skúsených slacklinerov, ktorí doslova lietajú ponad slacklinom. Príďte si vyskúšať GIBBON slacklines a nechajte sa osloviť svojím nápaditým dizajnom a jednoduchosťou. Na ArtPicnicu vám GIBBON team ukáže, čo to znamená „trikovať na lajne“. Ostatné slangové výrazy môžete pochytiť priamo na akcii ArtPicnic.

kedy? : sobota - cca. 12:00-20:00 / nedeľa - cca. 12:00-18:00

   


Footbag

O nás: Náš profesionálny footbagový exhibičný tím už funguje šesť rokov ako jediný na Slovensku. Máme za sebou cez 50 vystúpení na firemných akciách, podujatiach, športových akciách, večierkoch. Takisto počas tejto doby sme sa zúčastnili na viacerých domácich aj zahraničných súťažiach, na ktorých sme dosiahli úctyhodné výsledky.

Footbag: Je to pomerne mladý šport, ktorý vznikol v Amerike v 70tych rokoch. Hrá sa s malou loptičkou, ktorá je zošitá z malých panelov,  je plnená olovkami, plastovými guličkami, alebo pieskom. Hrajú ho viacerí hráči stojaci v kruhu. Podstatou je udržať footbag vo vzduchu kopaním alebo odrážaním všetkými časťami tela okrem rúk.

Footbag freestyle: Je prevedenie série trikov jednotlivca alebo dvojice. Pod prevedením triku sa rozumie vyhodenie footbagu do vzduchu -> trik/dexterita -> zastavenie footbagu na nohe.

kedy? : sobota - cca. 12:00-20:00 + exhibície

      


Frisbee

„Frisbee je lietajúci tanier, určený na rôzne športové, rekreačné či zábavné využitie. Frisbee je obchodná značka americkej spoločnosti Wham-O, lenže termín sa ujal na opis skoro akéhokoľvek, zvyčajne plastového lietajúceho taniera. Tvar disku je aerodynamický, diskovitý a prispôsobený na hádzanie a let. Podobne ako iné herné náčinie (lopta a pod.) sa aj frisbee využíva pri najrôznejších hrách. Tie delíme na tímove a individuálne.“  Toto je definícia, ktorú nám poskytuje wikipédia. V rámci Bratislavského Majálesu si budete môcť túto slnečnú hru zahrať so svojimi kamarátmi, či rodinou. K dispozícii budú na požičanie zdarma profi lietajúce taniere (frisbee). Takisto sa o tejto zábavnej hre budete môcť dozvedieť viac od ľudí z oboru, ktorý sa tomuto športu venujú aktívnejšie.

kedy? : sobota - cca. 12:00-20:00 / nedeľa - cca. 12:00-18:00

  


Petanque

Pétanque alebo petank alebo petang je francúzska spoločenská hra pre dve 1-3 členné družstvá, ktoré sa snažia umiestniť gule čo najbližšie k cieľu, ktorý tvorí drevená gulička, tzv. prasiatko. Princíp hry je veľmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutie techniky a taktiky vyžaduje pravidelný tréning. Výraznou prednosťou tohto športu je to, že ho môže hrať prakticky každý (ženy s mužmi, starci s deťmi, aj telesne postihnutí sa môžu zúčastňovať všetkých turnajov) a prakticky kdekoľvek (terén ihriska je ľubovoľný). Kdekoľvek už vieme priblížiť a to v športovej zóne na v rámci SaShE Art Picnic zóny na Bratislavskom Majálese. Ihriská budú k dispozícii, takisto na požičanie herné príslušenstvo a možno si urobíme aj turnaj.

kedy? : sobota - cca. 12:00-20:00 / nedeľa - cca. 12:00-18:00

  

Viac o Bratislavskom Majáleste 2012.
Viac o SaShE Art Picnicu. 

Tešíme sa na Vás.