autor: Martin Brix
dátum: 20.11.2013
zdroj: Čerstvé Ovocie


SVIEŽI ELEKTROPOP? KOCHGARDEN A ICH NOVÉ EP PLNÉ VECÍ, ČO MAJÚ RADI.

Svieža elektronika z Bratislavy, hraná naživo. Kapela Kochgarden vydala svoje druhé, vyzretejšie EP s piatimi skladbami. Od prvého zámeru nahrávať uplynul rok, no výsledok stojí za to. Zvuk je poznačený štúdiom Mareka Rakovického, kde nahrávali. O finálny mix a mastering sa postaral Miloš Fedor v LOSH štúdiu. Za väčšinou hudby stojí producent Samuel Machajdík aka Mir.Illegal.

„Naše nové EP No Sound Is Innocent je výsledkom dlhej práce a hľadaní vlastného špecifického zvuku, ktorý sa nám, dúfame, podaril na teraz nájsť a ustáliť. Vždy sme chceli hrať naživo, nielen stláčať gombíky na kontroléroch, čo bola samozrejme obrovská výzva, keďže základ našej hudby je čisto elektronický. Živé hranie dáva každej hudbe iný, viac jedinečný rozmer, dotvára krásnu farbu samotnej hudby a preto v tom chceme pokračovať. Na novom EP sa spojili tieto obe naše vášne, elektronická hudba a živé nástroje a podľa mňa je výsledok výborný. Je určený pre všetkých, ktorí majú radi svieži zvuk, silné spevavé melódie, výbornú rytmiku a nebránia sa rozmanitým hudobným štýlom.“

5 trackov zverejnili Kochgarden tento týždeň na viacerých portáloch. K nahrávkam na youtube spravili aj videá, ktoré znázorňujú veci, čo majú členovia kapely radi. „Malo by to navodiť takú príjemnú, nerušivú kulisu, na ktorú sa dobre pozerá a zároveň čosi hovorí aj o nás. Tiež si myslím, že v dnešnej dobe sa video a hudba dosť intenzívne dopĺňajú, čiže sme to poňali ako akúsi náhradu videoklipov.“ hovorí basgitarista Filip Minich.


Druhou sviežou kapelou po Martine Javor budú práve bratislavské kvarteto KochGarde, ktorí odohrajú svoj koncert v piatok 6.12. v Starje tržnici na Zimnom Urban Markete aj veci s ich nového EP No Sound Is Innocent.


SOUNDCLOUD, BANDCAMP, FACEBOOK, YOUTUBE


Ak sa chcete určite dostať na obe "after" party do KC Dunaj v rámci Urban Marketu ako aj na aj na Urban Market samotný, kupujte lístky v predpredaji (obmedzený počet).  Vstupenka za 10Eur zahŕňa vstup na:

6.12. / KC Dunaj: Secret Walls X Slovakia Grandfinal (Marek Cina vs Dian): DJ Yoda (UK/Ninja Tunes), DJ Hlavolam, DJ Wosa
7.12. / KC Dunaj: Urban-Market-Parket: Kasioboy, Bad Karma Boy, NobodyListen, Emonoizboyz, Boyees
6. - 8.12. / Stará tržnica: Urban Market 2013 (Winter Edition)

All accesss ticket: 10€ (limited edition) - predpredaj.sk
http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/567/urban-market-2013-winter-edition-