autor: Martin Brix
dátum: 04.11.2014
zdroj: Čerstvé Ovocie


UNIVERZÁLNY JAZYK ZVUKOV A HARMÓNIÍ. COOLTÚRA HUDBY V BAVLNE.

Druhé októbrové stretnutie. V poradí druhá Urban Art Session sa konala ako inak pod hlavičkou labelu ajlávmjuzik a ako inak v ateliéry Bavlna. Najlepšie sa robí z ľuďmi, ktorí to robia srdcom, ktorí majú radi život v meste, jeho kultúru, ktorí milujú hudbu, preto ajlávmjuzik. Cvernovku máme radi, "vyrastali" sme v nej a stále sme s ňou úzko spojení. Srdcová kombinácia vytvorila úžasnú atmosféru.

Koncept bol jasný a celkom jednoduchý - dať príležitosť stretnúť sa dj-om, producentom, interpretom, ktorí bežne spolu nespolupracujú. Takto vznikali rôzne situácie, "frístajly" alebo len také spontánne džemovačky medzi producentmi a dj-mi. Nemali konkrétny program, teda nemali sme ani  line-up, nevedeli sme kto a kedy sa pridá, nevedeli sme kto-čo predvedie, možno sme sa trochu báli, čo v ten deň vznikne a či to ľudí bude baviť, no napriek tomu zážitok neopakovateľný. My sme sa bavili a určite aj väčšina návštevníkov ako aj aktérov konania, ktorí počas dňa vytvárali "programový neprogram". Len sme ticho stáli, pozerali a hlavne počúvali, lebo počúvať treba.

Ďakujeme zúčastneným: Five, Arsen, Renk, Flux, Supet, MC Gey, Rest, Tono S, Foolk, Beyuz, Gulos, Jimmy Pé, Biomat, 3ck, Inso, ThaTha, Lindix, Emile, Petijee, Prezident Lourajder, Future Sound of Petrzalka a ďalší.

Urban Art Session vol. 2: COOLTÚRA HUDBY from Čerstvé Ovocie on Vimeo.

Viac ale o Urban Art Session vol. 2: COOLTÚRA HUDBY nájdete v resumé na artattack.sk.

Ako som už pri Fixedgear Kultúre písal, budem sa opakovať aj pri Cooltúre hudby, no sme radi, že môže vytvárať takéto stretnutia, príležitosti a ukazovať život a aktivity mestských komunít, mestskej kultúry a hlavne hudby. Sme radi že sa stretávame. Úprimne, má to zmysel. Ďakujeme všetkým zúčastneným interpretom, dj-oom, producentom, Mirovi Gajdošovi a celému artattack-u a ajlávmjuzik labelu a ateléru Bavlna, za vytvorenie silného stretnutia pri hudbe, ktorú milujeme.

Fotoreport na artaatack.sk alebo aj od sMasha.