autor: Martin Brix
dátum: 16.05.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Urban Market 2012 (spring edition)

Čerstvé Ovocie, n.o. Vás srdečne pozýva na:

URBAN MARKET 2012 (spring edition)
Dni Architektúry A Dizajnu - DAAD // 01. - 03.06.2011
Primaciálne námestie a nádvorie Starej Radnice, 811 01 Bratislava 


Urban Market je najvýraznejším a najväčším alternatívnym podujatím na Slovensku zameraným na prezentáciu súčasnej módy, kreatívnej - amatérskej ale aj profesionálnej - tvorby, dizajnu, streetartu a mladého umenia. Od roku 2010 sa na Urban Markete zúčastnilo veľa slovenských ale aj zahraničných módnych návrhárov, dizajnérov, handmade výrobcov a ich počet sa naďalej zväčšuje a škála sa rozširuje. Okrem dizajnu a ručne ponúkaných originálnych diel od desiatok autorov, možnosť zúčastniť sa workshopov, prednášok, diskusií, koncertov, výstav či streetart a graffiti.

Urban Market 2012 (spring edition) bude tento rok súčasťou DAAD (Dni Architektúry A Dzijanu).  Predstaví sa nám vyše 40 značiek a autorov česko-slovenskej fashion scény, handmade a šperku, či dizajnu. Súčasťou podujatia budú aj koncerty mladých kapiel mútiacich vody slovenskej hudobnej scény, takisto pustia svoje sety popredný DJs. Veľkým prekvapením bude výstava obrazov Kris Kross, ktorá je vytvorená len za účelom konania sa Urban Marketu a bude prehliadkou vyše dvadsiatych popredných mladých súčasných autorov maľby, grafiky a streetartu.

Miesto marketu bude umiestnené na Primaciálnom námestí a na nádvorí Starej Radnice v centre Bratislavy. Akcia sa koná pod záštitou primátora Bratislavy. Urban Market bude trvať od piatku 1. júna do nedele 3. júna. Predaj bude prebiehať:

piatok: 16:00 - 22:00 + workshopy a streetart
sobota: 11:00 - 22:00 + workshopy a streetart
nedeľa: 11:00 - 18:00 + workshopy a streetart

program:
PIATOK (Primaciálne námestie)
15:00 - 18:00 The Void DJs
18:00 - 19:00 Purist
19:00 - 21:00 DJ Vec
21:00 - 22:00 Puding Pani Elvisovej

19:00 KRIS KROSS - otvorenie výstavy / vernisáž 24. slovenských mladých umelcov (nádvorie Starej Radnice) KATALOG

21:00 - 04:00 STAY FRESH Afterparty (Galleria Cvernovka)

SOBOTA:
16:00 - 18:00 Purist DJ Set
18:00 - 19:00 Walter Schnitzelsson
19:00 - 21:00 DJ Beyuz
21:00 - 22:00 Billy Barman

FACEBOOK

www.cerstveovocie.sk
www.urbanmarket.sk
www.daad.sk


Výstava: Kris Kross
Je unikátnou výstavou, ktorú budete môcť vidieť len počas Urban Marketu. Predstaví sa na nej špička autorov slovenskej maľby, kresby, grafiky a streetartu či graffiti.

Juraj Ličko / Vlasta Žáková / Kristína Šimeková / Soňa Patúcová / Dominika Žáková / PROVOCATION BUREAU / Katka Sido / Juraj Serwo Hubinský / ANIMO / PURE / Martin Jenča / Alexandra Barth / Ivana Šáteková / VERM / Mariana Sedláčiková / CHLOR / Milan Vagáč / Adam Šakový / Paťa Koyšová / Alica Gurínová / Marcel Mališ / Dávid Baffi / Andrej Dúbravský / Jarka Mitríková s Dávidom / Maťo Fabian / Katka Janečková / Dávid Baffi / Erik Binder

Stay Fresh Afterparty (Galleria Cvernovka)
21:00 - 23:00 Selectah bass(T)art
23:00 - 23:45 Stay Fresh Fashion Show by Freshlabels.cz
23:45 - 01:00 Dj Robot (CZ)
01:00 - 02:30 Dj Junior (Vibe)
02:30 - 04:00 Bad Mojo (Splash!) & Michael Priest (Hochspannung!)

FACEBOOK


 

Puding Pani Elvisovej
Puding pani Elvisovej (známa aj pod skratkou PPE) slovenská kapela, ktorú netreba zvlášť predstavovať. V decembri 2004 vyšiel ich debutový album Automati, v roku 2007 ich druhý album Play/Pause/Eject. V októbri roku 2010 im prirástol aj tretí album π (pí) na ktorom je 14 skladieb, z čoho majú 4 single. Neskôr natočili na piesne "Gramatika", "Ďobkanie" a "Astoria" videoklipy pod réžiou Martiny Slovákovej. Hudba skupiny má jedinečný svojský rukopis, pričom ide o mix tanečnej elektonickej hudby a iných experimentov.  Víťaz hudobných cien Radio Head Award v kategórii Najlepšia koncertná skupina roka!

YOUTUBE

Billy Barman
Kapela Billy Barman dozrieva ako víno, chalani akoby postupne dospeli, no čo je pre poslucháčov dôležité, ich koncerty majú tú správnu šťavu. Spojenie punkového gitarového zvuku a popu, slovenské texty a hlavne nezameniteľný živý prejav robia z Billy Barman kapelu, ktorá sa rozhodne nedá označiť ako tuctová.

YOUTUBE

Purist
Mladé alternatívne electro-popové duo, vo svojej kvalitnej produkcii spájajúce radosť, hudobné nadšenie a skvelé prevedenie. Zatiaľ neoplýva rozsiahlou zásobou songov, čo však neuberá na jeho príťažlivosti.

FACEBOOK

Walter Schnitzelsson
Nová kapela na scéne sa volá Walter Schnitzelsson, dobre vyzerá, dobré hrá, dobre znie. Walter Schnitzelsson bolo najprv duo - gitara plus bicie, v tejto zostave odohrali chalani aj koncerty na Grape Festivale a na Zatancuj Tour 2 s kapelou Para. Potom sa rozrástli o nového člena Jakuba. V zostave Jozef Rezník (gitara, spev), Jakub Joštiak (basgitara) a Miroslav Michale (bicie) kapela funguje od septembra 2011. Zatiaľ dali dokopy tri pesničky, a to Keep Me Goin´ By, Milion Years a Mother. Vyšli na debutovom EP Mother. Ich sound evokuje skôr zahraničné indierockové kapely. Podľa Jakuba za tým nie je vyslovene snaha znieť ako tá alebo iná zahraničná kapela, i keď inšpiráciu a vplyv hudobných vzorov nepopiera.

YOUTUBE

Purist DJ Set
Členovia kapely Purist sú taktiež rezidentmi veľmi úspešnej akcie Indie Hits, kde pod značkou Blocksound DJs (Purist DJ set) predvedú svoju neopakovateľnú zmes hudobného šialenstva. Alternative a electropop je to na čo sa môžete tešiť.

FACEBOOK

The Void DJs
The Void DJs je začínajúce duo milovníkov elektronickej hudby. Okrem účasti na rôznych hudobných podujatiach organizujú skoro každý mesiac elektronickú akciu s názvom Intervention vo svojom domovskom meste, ktorým je Prievidza. Návštevníci Intervention sa môžu vždy tešiť na veľa štýlov, od pomalších beatov až po hard electro. V ich DJ setoch prevládajú súčasní producenti anglickej bass scény ale aj house a iná elektronika, ktorá rozhýbe každého. Momentálne sa sústreďujú na dokončenie prvej mixtape.

FACEBOOK

DJ Vec
Branislav Kováč, známy najmä pod umeleckým menom Vec je slovenský rapper, DJ, hudobný producent a moderátor. Často je označovaný ako veterán alebo ako legenda slovenského hip-hopu. DJ Vec vystúpi na akcii ako DJ, čo v jeho prípade nie je vôbec mínus.

YOUTUBE

DJ Beyuz
Beyuz je čovek, ktorého môžeš vidieť stáť napríklad za gramcami na párty Get Physical, alebo spoza beatov mnohých skladieb slovenskej hip-hop music. Producent a DJ, miluje originálny zvuk nahrávok rokov sedemdesiatych, z ktorých veľmi rád čerpá pri svojej tvorbe. Primieša trochu hip-hopu, pridá trochu world music a reperi ako Lyrik H, Bene, Zverina, Otecko alebo Hafner do toho nadšene a s ľahkosťou nakladajú svoje rýmy. Za sebou už má viacero vydarených release-ov.

YOUTUBE


odporúčame aj:
FABIO NOVEMBRE_DAAD
SeARCH_DAAD
PIET OUDOLF_DAAD
RUDY RICCIOTTI_DAAD

DAAD

Exkluzívna ochutnávka architektúry a dizajnu je opäť tu! V dňoch  23. -  27. mája 2012 sa v Košiciach pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a v dňoch 29.mája – 3. júna 2012 v Bratislave pod  záštitou primátora hlavného mesta SR Bratislavy Milana Ftáčnika a starostky Starého mesta Táni Rosovej uskutoční už tretí ročník festivalu DAAD - Dni architektúry a dizajnu. Tím organizátorov /architekti Tatiana Kollarová a Štefan Polakovič/ pripravil program, počas ktorého prebehne množstvo dobrých podujatí súvisiacich s architektúrou a dizajnom. V úvode DAAD  na slávnostnom otvorení v Bratislave dňa 29. mája 2012 sa predstaví svetoznámy architekt Fabio NOVEMBRE _ www.novembre.it  -  tvoriaci pre značky ako BISAZZA, CAPPELLINI, CASAMANIA, DRIADE, GISPEN, KARTELL, LASVIT, MERITALIA, REEBOK, VENINI, a ďalšie. Súčasťou otvorenia DAAD bude odhalenie svetelného objektu Big Bang. Dizajn navrhol Fabio Novembre v spolupráci so spoločnosťou Lasvit, ktorý bol prezentovaný v rámci Milan Design Week 2011.

 

Ďakujem Vám.
s pozdravom Urban Market team

kontakt: urban.market2010@gmail.com

kontakt na organizátorov:
mail: info@cerstveovocie.sk
web: www.cerstveovocie.sk