autor: Martin Brix
dátum: 26.04.2012
zdroj: Čerstvé Ovocie


Výzva: Hľadáme skryté talenty nezávislej módy a dizajnu

Výzva: Hľadáme skryté talenty nezávislej módy a dizajnu. Si módny alebo produktový dizajnér, textilný návrhár,  šperkár, ilustrátor alebo grafik, kreatívec, handmadeista alebo iný tvorivý umelec? Máš chuť odprezentovať svoju tvorbu a ukázať sa širšiemu publiku? Tak hľadáme práve teba! Ponúkame Vám priestor na prezentáciu Vašej tvorby na podujatí Urban Market 2012 (Spring Edition), ktoré bude súčasťou festivalu Dni Architektúry A Dizajnu (DAAD). Outdoorové vydanie Urban Marketu sa uskutoční 01.-03.06.2012 na Radničnom a Primaciálnom námestí v Bratislave. Ak máte záujem tak napíšte mail na urban.market2010@gmail.com, kde Vám obratom pošleme všetky podmienky účasti. Registrácia potrvá do 10. mája. Viac o podujatí nájdete nižšie v článku. Tešíme sa na Vás!

https://www.facebook.com/pages/Urban-Market/137482229676120


Urban Market je najvýraznejším a najväčším alternatívnym podujatím na Slovensku, zameraným na prezentáciu súčasnej módy, kreatívnej - amatérskej ale aj profesionálnej - tvorby, dizajnu, streetartu a mladého umenia. Od roku 2010 sa na Urban Markete zúčastnilo veľa slovenských ale aj zahraničných módnych návrhárov, dizajnérov, handmade výrobcov a ich počet sa naďalej zväčšuje a škála sa rozširuje. Okrem módneho dizajnu a ručne ponúkaných originálnych diel od desiatok autorov máte možnosť zúčastniť sa workshopov, prednášok, diskusií, koncertov, výstav či streetartu a graffiti aktivít.

Urban Market 2012 (Spring Edition) bude tento rok súčasťou DAAD (dni architektúry a dzijanu). Market bude umiestnený medzi Primaciálnym a Radničným námestí v centre mesta Bratislavy. Súčasťou podujatia budú aj koncerty slovenských kapiel, streetart a grafiiti steny, zaujímavé výstavy a tvorivé workshopy. Afterparty spojená s fashion show sa bude konať v Cvernovke.

http://www.cerstveovocie.sk/urban-market

DAAD je každoročný festival oslavujúci architektúru, dizajn a umenie, tvorivé bohatstvo, sociálne dôsledky a silu na zmenu. Zámerom projektu je vytvoriť formát pre posilnenie pozitívneho vnímania architektúry a dizajnu na Slovensku. Festival v prezentáciách, prednáškach, výstavách, seminároch, workshopoch a diskusiách rieši kľúčové otázky z hľadiska architektúry a dizajnu. Veľké mená tvorcov na tomto poli a ich inšpiratívne myslenie razi cestu vpred a ich predstavenia a prezentácie napádajú všetky predsudky na poli myslenia. DAAD sa stáva, podobne ako v mnohých európskych metropolách (Viedni, Prahe. Budapešti či Londýne) verejným každoročným sviatkom modernej a súčasnej slovenskej a svetovej architektúry v Bratislave a Slovenskej republike. Ide o jedinečný projekt tohto druhu na Slovensku.

http://www.daad.sk/